Kia presenteert roadmap voor transformatie, met nadruk op EV’s en mobiliteitsoplossingen

 

Kia heeft vandaag tijdens de CEO Investor Day een update gegeven omtrent de ‘Plan S’-strategie voor zijn toekomstige activiteiten. De ambitieuze update van het plan voor de middellange tot lange termijn werd gepresenteerd door Ho Sung Song, President en CEO van Kia Corporation.

“Kia is in 2021 herboren met een nieuw logo, een nieuw ontwerp en een nieuwe bedrijfsnaam”, aldus Song. “Kia verandert in een merk dat klanten prikkelt en inspireert met innovatieve mobiliteitservaringen.”

Met de transformatie van Kia wil het merk een breder portfolio ontwikkelen en het hele mobiliteitsecosysteem opnieuw definiëren. De eerste grote stap is de overgang van interne verbrandingsmotoren (ICE) naar elektrische aandrijvingen. De bijgewerkte ‘Plan S’-strategie wordt ondersteund door drie kernpijlers: de versnelde overgang naar elektrische auto’s (EV’s), het introduceren van een line-up van Purpose Built Vehicles (PBV’s) en het uitbreiden van toekomstige mobiliteitsdiensten.

Versnelde overgang naar elektrische auto’s
Naar verwachting zijn de milieuvriendelijke modellen zoals EV’s, HEV’s en PHEV’s in 2030 verantwoordelijk voor 40 procent van alle verkopen van Kia, met een jaarlijkse verkoopdoelstelling van 1,6 miljoen eenheden. Als onderdeel hiervan streeft Kia ernaar de verkoop van volledig elektrische auto’s te laten groeien tot 880.000 eenheden en wil het in 2030 wereldwijd leider zijn op dat gebied.

De line-up van elektrische modellen van Kia is in 2026 uitgebreid met 11 nieuwe modellen. Hiervan worden er zeven gebouwd op het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP) en 4 zijn er gebaseerd op nieuwe modellen die ook met een verbrandingsmotor verkrijgbaar zijn. De eerste van de nieuwe generatie elektrische auto’s op E-GMP wordt nog dit jaar geïntroduceerd.

De nieuwe modellen op E-GMP worden ontwikkeld om de lat in het segment te verhogen op het gebied van bereik, prestaties, interieurruimte en technische innovaties. Deze elektrische auto’s worden als het ware slimme apparaten met verregaande toepassing van onder meer Audio Video Navigation Telematics (AVNT), Over-the-Air technologie (OTA) en Feature on Demand diensten (FoD).

De eerste volledig elektrische Kia van de nieuwe generatie heeft de codenaam CV en zal worden uitgerust met HDA2-technologie (Highway Driving Assist Level 2). Vanaf 2023 zijn de nieuwe EV’s van Kia beschikbaar met Highway Driving Pilot (HDP), een cruciale ontwikkeling om op niveau 3 autonoom te kunnen rijden.

De details en technische specificaties van de CV worden volgende maand bekend gemaakt.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl