Kia Rio 1.0 T-GDi MHEV
Sterke spaarzame hybride

 

(by Robbert Verheij/Anjès Verhey)

Om redenen van efficiëntie in deze moeilijke Corona-tijd reden we aaneengesloten een drietal nieuwe Kia’s die we de komende weken voor het voetlicht brengen.

Keuze uit 9 kleuren….
Als eerste kwam de Rio voor de deur (uitvoering Dynamic Plus/GT-Line). Een sterk bijna sportief gelijnde hatchback met een opvallend postuur. Stevig op mooie wielen en breedgeschouderd. Afgezien van de stalen standaardwielen is er keuze uit 15, 16 en 17 inch lichtmetaal. De nieuwe Rio kan geleverd worden in 9 verschillende kleuren waarvan metallic blauw en verkeersveilig geel mijn tips zijn. De hoogglans zwarte grill-inzet geeft hem met chroom onderstreping een apart echt Kia-gezicht.

Binnen wacht een comfortabel en overzichtelijk opgezette ambiance. Het klokwerk achter het multi-functie-stuur is digitaal en goed afleesbaar. Veilig voor de bestuurder tijdens rijden. Tussen toeren- en snelheidsmeter vind je een keuzemenu dat je vanaf het stuur managet. Het glooiend gevormde dashboard kent centraal een eenvoudig te bedienen media-/navi-systeem met 8” scherm.

Rustig en soepel
De startknop ontketent key-loos de opgeslagen E-energie, geruisloos. Dan pakt de koppeling in deze sportieve 120 pk versie zonder aarzelen gretig aan. Met de handgeschakelde 6-bak is deze Rio dermate rustig en soepel dat je soms in een te lage versnelling blijkt te rijden. Je kunt immers niet schakelen op het geluid van de motortoeren. De auto geeft je een prikkelend rijplezier of je nu een rondje alledag-boodschappen doet, een vrije-tijds rit door natuurlandschap onderneemt óf stukje snel wilt gaan.

Eventjes gassen!
Rondom is er goed uit- en overzicht en alle veiligheids-systemen zijn aan boord. Zoals noodrem-assistentie met voetganger herkenning en lane keeping. Je kunt kiezen uit economisch, normaal en sportief rijden. In de eco-stand trekt de auto iets minder fel op dan is 1 liter brandstof op 19 kilometer afleesbaar. Op een stille bochtige binnenweg gingen we wat flinker ‘tekeer’. Dan komt de 120 pk tot zijn recht en merk je hoe fijn Kia het onderstel van de auto heeft afgestemd. En ja, dan gromt de motor blij. Tipje aan Kia: rubber anti-lawaaimatjes in de aflegvakken waar je sleutels en/of kleine spullen neerlegt.

Al vanaf 19.995 euro
Onder de indruk? Ja, beslist. De nieuwe Rio bevalt volkomen. De hybride accu neemt wat ruimte weg onder de vloer in de berging. Echter omklappen in 1/3 – 2/r van de achter-rugleuningen maakt meer stuks óf groter transport goed mogelijk. Tenslotte als je het al wilt proberen, hij haalt op de Autobahn echt 190 km/u. Onze gereden Rio kost met alles mee 23.495 euro. Maar net zo mooi en fijn rijden is het al vanaf de basisuitvoering, prijskaartje vanaf 19.995 euro.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl