Kia sluit zich aan bij IONITY, Europa’s toonaangevende en krachtige snellaadnetwerk voor elektrische auto’s

 

De Hyundai Motor Group is strategisch partner en aandeelhouder van IONITY, Europa’s toonaangevende netwerk van krachtige snelladers. De deelname van de Hyundai Motor Group in de joint venture is de volgende stap in het bereikbaar maken van elektrische mobiliteit voor Kia-rijders.

Het laadnetwerk van IONITY maakt gebruik van de Europese laadstandaard CCS (Combined Charging System) en 100 procent hernieuwbare energie, voor emissievrije en CO2-neutrale mobiliteit.

“Door te investeren in IONITY kunnen we Kia-rijders toegang bieden tot een van de meest uitgebreide laadnetwerken in Europa”, zegt Thomas Schemera, Executive Vice President en Head of Product Division van de Hyundai Motor Group, met Kia Motors als een van de grootste merken. “We willen de overstap naar emissievrije mobiliteit voor onze klanten zo bereikbaar mogelijk maken.”

“Met de toetreding van de Hyundai Motor Group verwelkomen we een toegewijde partner met internationale ervaring op het gebied van elektrisch rijden”, zegt Michael Hajesch, CEO van IONITY. “Samen hebben we als doel om consumenten voor te lichten over e-mobiliteit en innovaties op dit gebied te promoten om van emissievrij reizen het nieuwe normaal te maken, vooral tijdens lange afstanden.”

De toegang tot het snellaadnetwerk van IONITY is de nieuwste toevoeging aan de al uitgebreide laadservices van Kia. Samen met partner Plugsurfing biedt Kia Motors Nederland verschillende laaddiensten aan waarmee tegen scherpe tarieven kan worden geladen bij zo’n 200.000 laadpunten in Europa. In de Kia Public Charging app biedt Kia haar klanten ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen op een exclusieve oplaadservice. Voor € 9,99* per maand kunnen Kia-rijders tegen een vast scherp tarief per kWh laden in Nederland. Het tarief bij AC-oplaadpunten is € 0,24* per kWh en bij DC-oplaadpunten € 0,53* per kWh. Kia maakt daarnaast, samen met installatiepartner Abel&co, verschillende laadoplossingen voor thuis of op kantoor mogelijk.

*) Genoemde tarieven zijn inclusief BTW.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl