Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV DCT7 GT-Plusline
Avontuurlijke buitenbeen

 

(door Anjès Verhey/Foto’s PR)

Laatste van het Kia trio was de Stonic. Een leuke naam die me steeds aan Fred Flintstone deed denken. Maar de Stonic heeft geen ‘been-aandrijving’ maar wel mild hybride motorisering. Dat resulteert in een uiterst zuinig omspringen met de alweer duurdere brandstof en een voorbeeldig ecologisch gedrag.

Net als in de Formule 1 wordt de bij afremmen opgewekte kinetische energie omgezet in stroom en opgeslagen in een 48 volt lithium-ion accu. Die stroom wordt later gebruikt als aanvulling voor de door de super efficiënte 1.0 liter direct ingespoten benzine-turbomotor opgewekte aandrijfenergie. Simpel eigenlijk! Het werkt allemaal perfect.

Wel zo ontspannend
Tot mijn vreugde werd er bovendien dubbel gekoppeld en zeven keer geschakeld, geheel automatisch. Als er nu iets is wat autorijden ontspannen en zelfs nog leuk maakt in ons overdrukke verkeer is het, afgezien van de eveneens aanwezige airco, een automatische transmissie. De auto blijkt voor alles in te zijn. Stadse tripjes: soepel en overzichtelijk tijdens parkeren. De autoweg: ligging formidabel, niet luidruchtig in het interieur bij hogere snelheden. Avontuurlijk inlands toeren: de Stonic geniet rustig rijdend met ons mee.

Heel wat positiefs
Dat was technisch, nu maar even haptisch. Ofwel wat zie je, wat voel je en hoe comfortabel, opwindend is de Stonic. Om te zien is het een auto voor ‘The wild side’ die optisch het midden houdt tussen een SUV en een milde terreinwagen. Hij heeft een leuke hoge snuit met alle Kia-eigen ontwerpdetails. Via vier flink bemeten portieren kom je in het ruime interieur dat qua ontwerp net zo spannend als het exterieur is gelukt. Evenals in de andere Kia’s die wij eerder beschreven is er gestreefd naar een zo optimaal mensvriendelijke inrichting. Hetgeen ook geldt voor het veilig gecapitonneerde dashboard en de doelmatige no nonsens bediening. Achter de hoog opklappende 5e deur een variabel te vergroten berging (60/40) die van 352 tot 1.155 liter aankan.

Kies maar eens….
De Stonic kun je in 29 verschillende kleuren (keuze te over dus), waaronder diverse two-tones, kopen. Er is dus altijd wel een ‘jouw Stonic’ te realiseren. Ik kom hier ruimte tekort om in te gaan op alle systemen, assistenten en het connected gebeuren. Wel noem ik de merendeels uit Advanced High Strength steel vervaardigde kooiconstructie. Tenslotte, wil je het echt mooi doen staan er 15, 16 en 17 inch lichtmetalen spaakvelgen als accessoire ter beschikking. ‘Mijn’ extra gepimpte Kia Stonic kostte met alle goodies 31.980 euro. Wat minder uitbundig maar ook heel Stonic is ie er al vanaf 23.295 euro.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl