Kia vernieuwt line-up van e-Niro: meer keuze en nu nóg bereikbaarder

 

De bestverkochte EV van Nederland is nu nog bereikbaarder. Kia heeft het modelgamma van de geliefde, volledig elektrisch aangedreven e-Niro fors uitgebreid en introduceert een 39.2 kWh batterijvariant. Met de nieuwe uitvoeringen maakt Kia óók in 2021 elektrisch rijden interessant voor vele Nederlanders in de zakelijke en particuliere markt.

Kia en elektrisch rijden worden in Nederland inmiddels in één adem genoemd. De sterke groei van het merk in Nederland is dan ook grotendeels te danken aan de verkoop van geëlektrificeerde auto’s, inclusief (mild) hybrides en stekkerhybrides. In de eerste tien maanden van dit jaar was zelfs elke vierde verkochte Kia een volledig elektrische auto. Met een elektrisch aandeel van 24% ligt Kia daarmee ver voor op het landelijke gemiddelde (13%). Een belangrijk deel van de elektrische verkopen komt voor rekening van de zeer succesvolle Kia e-Niro, de bestverkochte elektrische auto van Nederland in 2020!

Twee batterijversies
Met de uitbreiding van de compacte 39.2 kWh batterij, geeft Kia nu een passend vervolg aan dat succes. Tot dusver werd de e-Niro standaard geleverd met een 64 kWh batterijpakket, een vermogen van 150 kW/204 pk en een elektrische actieradius van liefst 455**** kilometer. Vanaf nu is de e-Niro er echter ook met een kleinere batterij van 39.2 kWh, een vermogen van 100 kW/136 pk en een range van 289**** kilometer. Niet alleen komt Kia hiermee tegemoet aan de wens van diegenen voor wie een kleiner rijbereik volstaat; ook wordt de e-Niro hiermee nog bereikbaarder voor een bredere groep Nederlanders die willen overstappen op elektrisch rijden.

Evenals de geüpdatete e-Soul beschikt de vernieuwde e-Niro 64kWh nu ook over een trekgewicht van max 300kg met 100kg kogeldruk. Ideaal voor het vervoeren van bijvoorbeeld elektrische fietsen. Voor 39.2kWh uitvoeringen is een speciale kit bestaande uit een fietsendragerhaak incl. verticaal afneembare kogel beschikbaar.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl