Kia XCeed PHEV 1.6 GDi Plug in Hybrid
Functionele schoonheid….

 

(by Anjès Verhey/Foto’s PR)

Met aantrekkelijk gelijnde, functioneel en compleet uitgeruste auto’s veroverde Kia zich een flink marktaandeel in ons land. Uit het brede gamma haalden wij de nieuwe direct benzine-geïnjecteerde 1.6 GDi plug in hybride voor het voetlicht. In de kleur Blue Flame oogde onze ‘Executive Line’ behoorlijk opwindend, hetgeen door de diffuser met twin-exhausts extra benadrukt werd. Kia spreekt over dynamisch hetgeen bevestigd wordt door de aandacht die omstanders aan de dag legden.

Úp to date!
Het cross-over model schaart zich naadloos in de rij auto’s waar wij op dit moment van houden. Brede portieren, ruime makkelijke instap, goed zitten en svp… mét een automatische transmissie! Middels stoel- en achterbankverwarming neemt het solide leder snel een aangename temperatuur aan (3 stappen) waarin ook het stuurwiel zich kan verheugen bij koud weer. Zomers schakel je de zaak om en hou je alles heerlijk fris!

‘Live’ aflezen, handig
141 Pk. Niet de wereld vandaag de dag maar in ons ‘100 km/u overal’ bij een werkelijk adembenemende zuinigheid voldoende voor maximaal 160 km/u. Het hybride-systeem opladen via kinetische energie bij afremmen of thuis met de plug-in kabels werkt prima en je leest overigens ‘live’ af hoeveel stroom je nog ter beschikking hebt. Binnen in de auto blijft het, ook als je op benzine rijdt, rustig.

100% rij-assistentie
De zit blijft ook op langere trajecten comfortabel stevig, betekent nauwelijks moe worden. In deze Executive Line heb je bovendien een onwaarschijnlijke hoeveelheid rij-assistentie ter beschikking. In dit bestek te veel om op te sommen. Maar waar je ook aan begint te denken heeft Kia allang geïntegreerd! Mooi binnen? Beslist, maar niet om het mooi maar het gaat vooral om functionele schoonheid. Bescheiden sier, uitstekend opgezette bediening direct onder handbereik en informatieve rapportage over het wel en wee van mechaniek en techniek. Via het benutten van een groot centraal aangebrachte display ben je heer en meester over je XCeed. Trouwens, er zijn zo min mogelijk verwarrende bedieningselementen opgenomen. Uitzondering is de klimaatregeling waarvoor we zomaar 14 knoppen telden.

Paar minpuntjes
Bij optrekken kom je, soms met een hikje, de vrij kleine (1.6) motorisering tegen. Het is natuurlijk geen Formule 1! De smalle achterruit en brede C-zuilen nemen zicht weg. Sensoren en camera’s aan boord weten daar gelukkig raad op. Zonder deze hulpmiddelen ben je niet voldoende veilig onderweg. Het interieur is ruim en de berging kun je in 40-20-40 variabel aan je wensen aanpassen.

Wat wil je nog meer?!
De auto herkent snelheidsborden, herinnert zich je stoelinstelling, vermijdt met BSD de ‘dodehoek’ en houdt je met LKAS in het goede spoor. Overstekend wild en verkeer noteert het RCTA systeem en met SCC blijft de XCeed qua snelheid adaptief en keurig bij de les. En zéker: 7 jaar garantie. Energielabel A, 32 gr. CO2/km. en 217 euro bijtelling per maand. Inclusief het glazen schuif/kanteldak komt deze je meesparende voor alles-in Kia XCeed PHEV GDi 1.6 Plug in Hybrid (uitvoering die wij reden) uit op 39.995 euro. Meer info vind je op….

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl