Larry ten Voorde ook kampioen Porsche Carrera Cup Deutschland

 

Twee maanden na het binnenhalen van de titel in de Porsche Mobil 1 Supercup is de Twentse coureur Larry ten Voorde nu ook kampioen in de Porsche Carrera Cup Deutschland, de sterkst bezette nationale merkencup met de 485 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup. Tijdens de slotrace op het circuit van Oschersleben had Ten Voorde aan de overwinning genoeg om de titel op zijn naam te schrijven. Hij is de eerste Nederlandse titelwinnaar in de 30-jarige historie van de Duitse cup.

De Duitse Porsche Carrera Cup geldt als de sterkste nationale Porsche-merkenraceklasse. Traditioneel zijn er heel wat rijders die zowel in de Duitse Cup als in de Porsche Mobil 1 Supercup in actie komen. Mede in verband daarmee zorgt Porsche er in de regel voor, dat evenementen van beide klassen niet samenvallen. Dit jaar vond het volledige Duitse seizoen zelfs plaats na afloop van het seizoen in de Supercup. In beide klasses in hetzelfde jaar de titel winnen is een prestatie die niet vaak voorkomt, vergelijkbaar met het winnen van de US Open en de Masters in de golfsport of de Tour de France en de Vuelta in het wielrennen. Slechts vier rijders slaagden er tot nu toe in om zowel de Duitse Carrera Cup als de Supercup in één seizoen op hun naam te schrijven: Frank Stippler in 2003, René Rast in 2012, Philipp Eng in 2015 en Sven Müller in 2016. Alle vier hebben de status van fabrieksrijder in de autosport bereikt.

“Heel bijzonder dat ik nu zowel in de Porsche Mobil 1 Supercup als in de Porsche Carrera Cup Deutschland kampioen ben”, zei Ten Voorde. “Bovendien met twee verschillende teams, GP Elite in de Supercup en Nebulus Racing by Huber in de Duitse Cup. En laten we niet vergeten dat ik daarvoor ook nog de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition gewonnen heb! Dat maakt het nog specialer. Ik kijk terug op een geweldig seizoen, al was het met zoveel races binnen een vrij kort tijdsbestek ook fysiek wel heel intensief.” Komend weekeinde wacht Ten Voorde nog een race, want dan neemt hij met een Porsche 911 RSR van het team Project 1 deel aan de acht-uursrace in Bahrain, de afsluitende seizoensrace in het FIA World Endurance Championship.