Lexus geeft alle prijzen van de nieuwe NX vrij

 

Lexus geeft de vanafprijs van de nieuwe Lexus NX vrij, namelijk 60.390 euro. Ook maakt het de vanafprijs bekend van een speciale introductie-uitvoering, de Launch Edition die als NX 350h AWD (All Wheel Drive) begint bij 69.990 euro. De nieuwe Lexus NX is voor het eerst leverbaar als krachtige en efficiënte Plug-in Hybrid (NX 450h+) en staat vanaf het begin van 2022 bij de Lexus dealer. De prijzen zijn al gebaseerd op de BPM-bedragen van dat jaar.

Lexus levert zowel de NX 350h als de NX 450h+ als zeer complete Launch Edition, een extra aantrekkelijk aanbod voor de eerste kopers van de NX. Deze exclusieve uitvoering is tijdelijk leverbaar en biedt een voordeel van 2.000 euro. Bovendien is de levertijd van de Launch Edition korter dan van de overige uitvoeringen (basis, Comfort Line, Executive Line en F SPORT Line).

Bijzonder complete uitrusting
In vergelijking tot de Comfort Line bestaat de bijzonder complete uitrusting van de Lexus NX Launch Edition uit bijvoorbeeld lederen stoelbekleding, stoelventilatie vóór en stoelverwarming achter (NX 450h+). De bestuurder kan een uiterst comfortabele zit vinden dankzij de elektrisch verstelbare bestuurderskolom en de meervoudig verstelbare bestuurdersstoel, inclusief een 4-voudige lendensteunverstelling. Heeft hij of zij de ideale zitpositie gevonden, dan kan deze worden opgeslagen in het geheugen.

22 procent krachtiger
De Lexus NX 350h is uitgerust met de vierde generatie van Lexus’ befaamde hybridesysteem. Het systeemvermogen bedraagt 178 kW/242 pk waarmee de Lexus NX 350h 22 procent krachtiger is dan zijn voorganger. De Lexus NX 350h is leverbaar met voor- of vierwielaandrijving en heeft een maximaal trekgewicht van 1.500 kilogram. De Lexus NX 450h+ is de eerste Lexus met plug-in hybridetechnologie; een 4-cilinder 2,5-liter benzinemotor en een oplaadbare lithium-ion accu met een capaciteit van 18 kWh. Het gecombineerde vermogen bedraagt 227 kW/309 pk en E-Four vierwielaandrijving is standaard. De elektrische actieradius is 65 kilometer (maximumsnelheid begrensd op 135 km/uur).

Nog nauwkeuriger ‘Vooruitkijken’
De nieuwe NX is de eerste Lexus die standaard wordt uitgevoerd met het Lexus Safety System + van de derde generatie. Dit uitgebreide pakket veiligheidssystemen onderscheidt zich door nieuwe features en een verdere verfijning van bestaande systemen. Zo kan het Pre Collision System nog nauwkeuriger ‘vooruitkijken’. Het herkent nu ook objecten als bomen, muren en palen. Bij het afslaan worden tegemoetkomend verkeer en overstekende voetgangers bovendien nog sneller herkend.

Raadpleeg voor meer informatie www.lexus.nl