Lexus maakt prijzen vernieuwde ES 300h bekend

 

Lexus maakt de prijzen van de vernieuwde ES bekend. Die beginnen bij 62.395 euro voor de zeer compleet uitgeruste ES 300h Luxury Line. Genieten van de Lexus ES kan overigens al vanaf 51.445 euro met de Preference Line Business of Preference Line, die op termijn vervangen zullen worden door twee nieuwe basismodellen, genaamd Comfort Line en Business Line. Prijzen daarvan volgen in een later stadium.

De Lexus ES 300h is op tal van punten verbeterd en verfijnd. Zo heeft het exterieur een scherper design gekregen waardoor de auto nog cleaner oogt. Nieuw leverbaar voor de ES is het innovatieve BladeScan® AHS, een adaptief grootlichtsysteem op basis van LED-techniek dat in eerste instantie op extreem snel roterende spiegels schijnt om vervolgens via een speciale lens heel precies de weg en de directe omgeving te verlichten zonder tegenliggers te hinderen. Meer nieuws op het gebied van uitstraling zijn de nieuwe kleuren Sonic Platinum en Sonic Grey en de toevoeging van nieuwe wieldesigns in de maten 17, 18 en 19 inch.

Vernieuwd interier stelt bestuurder centraal
Van binnen valt de nieuwe Lexus ES onder meer op met nieuwe materialen en afwerkingsaccenten en een nieuw touchscreen dat voortaan nadrukkelijk naar de bestuurder is gedraaid en tevens beter binnen (hand)bereik ligt. Lexus noemt dit de Human-Centred-benadering waarbij het interieur vooral in het teken staat van de bestuurder. Over binnen handbereik gesproken; via de nieuwe versie van de Lexus Link app zijn diverse functies van de ES 300h voortaan ook op afstand te bedienen en kan er een oogje in het zeil gehouden worden.

Extra gevoel, nog meer comfort en stabiliteit
Niet meteen zichtbaar, maar wel merkbaar zijn de hogere torsiestijfheid van de achterwielophanging en een aangepaste elektronische besturing. Tezamen met de wijzigingen aan het ex- en interieur hebben alle verbeteringen ervoor gezorgd dat de nieuwe Lexus ES nog stiller en comfortabeler is, bij een stabieler en veiliger weggedrag. Hieraan dragen de verbeteringen aan het Lexus Safety System + ook bij.

De aandrijving van de nieuwe Lexus ES 300h wordt verzorgd door de vierde generatie Lexus Hybrid Drive, waarbij een 2,5-liter benzinemotor efficiënt en ongemerkt samenwerkt met een krachtige elektromotor.

Raadpleeg voor meer informatie www.lexus.nl