Mazda CX-30 modeljaar 2021 in januari in showroom

 

Mazda heeft de populaire CX-30 een opfrisbeurt gegeven. De bestverkochte Mazda in Nederland staat vanaf januari als modeljaar 2021 in de showrooms voor prijzen die beginnen bij € 30.990,-. Alle versies zijn voorzien van het mild hybrid systeem van Mazda, hebben een verlaagde CO2 emissie ten opzichte van de vorige versie en het vermogen en koppel van de e-Skyactiv X motor zijn verhoogd.

Vanaf zijn introductie in september 2019 was de CX-30 een doorslaand succes. Dat werd nog eens versterkt met de resultaten van de Euro NCAP crashtest, waarbij de CX-30 een absolute recordscore van 99 % behaalde in de categorie Inzittende Volwassene en maximale punten scoorde voor de frontale botsing over de volledige breedte, evenals voor de zijdelingse impact tegen zowel een auto als een paal. Daarmee is de CX-30 nog steeds de veiligste productieauto.

Belangrijk bij modeljaar 2021 is het feit dat alle uitvoeringen een lagere CO2 emissie kennen. Daarnaast wordt de e-Skyactiv X motor iets krachtiger met een verhoging van 6 pk en 15 Nm naar 186 pk en 240 Nm. Zowel de e-Skyactiv G als de e-Skyactiv X waren al voorzien van mild hybrid en krijgen bij de introductie van het vernieuwde model de namen e-Skyactiv G en e-Skyactiv X.

De CX-30 modeljaar 2021 is te koop vanaf € 30.990,-. Door de verlaging van de CO2 emissies blijft de geringe meerprijs van de Comfort e-Skyactiv X ten opzichte van de Comfort e-Skyactiv G, inclusief 18 inch lichtmetalen velgen, ongewijzigd en wel € 1.250,-. De e-Skyactiv X motor is beschikbaar vanaf € 34.240,- voor de Comfort met handgeschakelde zesversnellingsbak en 2WD. De CX-30 is ook beschikbaar als 4WD, uitsluitend als Luxury in combinatie met een schuifdak en i-Activsense pakket. In alle gevallen kan er gekozen worden tussen de handgeschakeld zesversnellingsbak of een zestraps automaat. De dieselmotor is thans niet meer leverbaar en zal bij modeljaar 2021 ook niet terugkeren.

De CX-30 2021 staat vanaf januari in de showroom.

Raadpleeg voor meer informatie www.mazda.nl