Meer info en foto’s Mazda CX-5 2021

 

Mazda heeft zijn succesnummer, de CX-5, een belangrijke update gegeven. Met meer luxe, de toevoeging van een extra uitrustingsniveau, lagere emissies en scherpere prijzen kan de CX-5 de concurrentie weer vol aangaan. Sinds half december staat de CX-5 modeljaar 2021 in de Nederlandse showrooms voor prijzen die beginnen bij € 36.990,- inclusief kosten rijklaar maken.

De eerste generatie van de CX-5 werd in 2012 geïntroduceerd en was de eerste Mazda die zowel over een Kodo design als over Skyactiv technologie beschikte. Het model zette een nieuwe dynamische standaard neer, waarmee de perceptie van een compacte SUV veranderde.

Met de tweede generatie CX-5 uit 2017 leverden de ingenieurs van Mazda een SUV die de Jinba Ittai ervaring, waarbij auto en bestuurder één geheel vormen, naar een hoger niveau tilde. Door de introductie van G-Vectoring Control (GVC), de eerste Mazda Skyactiv Vehicle Dynamic technologie, werd het model comfortabeler, verfijnder en responsiever.

Daarna zijn er tal van updates uitgevoerd, die de vele en uiteenlopende sterke punten van de CX-5 van de tweede generatie naar een hoger plan brachten met verfijningen en verbeteringen aan het exterieur- en interieurdesign, de afwerking van het interieur, de technologie, de aandrijflijnen, de rijdynamiek en de veiligheid.

Tal van interieurelementen werden verfijnd en geüpgraded om zowel de kwaliteitsindruk als de HMI technologie te verbeteren en de connectiviteitsystemen werden doorontwikkeld om zowel Apple CarPlay® als Android Auto™ te ondersteunen en DAB+ is vanaf nu standaard op het hele modellengamma. Bovendien is er optioneel een digitale 360° monitor met vier camera’s beschikbaar om het manoeuvreren in krappe ruimtes te vergemakkelijken.

Door aanpassingen aan de wielophanging en de elektrische stuurbekrachtiging alsmede de toepassing van G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) werd de rijdynamiek van de CX-5 zowel op de weg als in het terrein verbeterd, waardoor hij scherper en beter dan ooit reed.

Raadpleeg voor meer informatie www.mazda.nl