Mercedes-AMG ondersteunt teams in DTM

 

Met 195 overwinningen, elf rijderstitels, 14 teamtitels en zeven merkentitels is Mercedes-Benz verreweg de succesvolste fabrikant in de historie van de DTM. Eind 2018 verliet het merk de serie en gaf daarmee de aanzet tot een fase van onzekerheid omtrent het voortbestaan van de competitie, die de DTM-organisatie uiteindelijk dwong om de weg in de slaan van de GT3-auto’s ter vervanging van de ‘Class 1’-toerwagens.

Die aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen, want inmiddels hebben teams met meerdere uiteenlopende merken al hun deelname aan de DTM toegezegd, wat leidt tot meer variatie in het startveld dan er in 25 jaar geweest is. Ook Mercedes-AMG keert via het GT3-concept terug in de DTM, want het merk heeft toegezegd, klantenteams met de Mercedes-AMG GT3 in de DTM te zullen ondersteunen.

Om welke teams het hierbij gaat, en hoeveel Mercedes-AMG GT3’s er in het startveld kunnen worden verwacht, werd nog niet uit de doeken gedaan. Het enige Mercedes-klantenteam dat officieel zijn deelname aan de DTM heeft aangekondigd, is GruppeM Motorsport uit Hongkong. Het Duitse Haupt Racing Team van oud-DTM-coureur Hubert Haupt geldt ook als een serieuze kandidaat voor een DTM-programma. Daarnaast circuleren de namen van HTP Winward en Mücke Motorsport als mogelijke teams in de DTM.

(auteur: René de Boer/Rebocar)