Mercedes-Benz C200 Launch Edition Luxury Line
Luxe limousine

 

(tekst Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey en PR)

Limousine. Het woord is de message en die luidt: Ruim, comfortabel, luxe en prestigieus. Seleniet grijs metallic onderstreept á 943,80 euro extra het serieuze karakter. Geblindeerde achterzijruiten en multi-spaaks 18-inch lichtmetalen velgen doen daar voor samen nét een mille nog een schep bovenop. Een imposante grote wagen met een onmisbaar slank Mercedes-design. In feite een verademing na al die SUV’s die ik onderweg ontmoette.

Jong voertuig
Deur in huis: 52.801 euro kost dit ultieme plezier. De strakke opgeruimde aanblik van het dashboard sluit een-op-een aan op wat je buiten ziet. Het is een jong voertuig en dat vereist een lenige soepele instap. Daarna zit je dan, met uitzondering van de lengterichting, in je volledig traploos elektrisch instelbare zetel met viervoudige ruggensteun. Achter het dik pakkend multi-stuurwiel én ter rechterzijde daarvan komt op twee monitoren een, zo je wilt, stroom info op je af. Het is aan te bevelen (uit veiligheidsaspect) om alles naar jouw wensen in te stellen voordat je wegrijdt. Onder het rijden is dat immers net zo, of nog gevaarlijker, dan met je handy telefoneren. Ook deze nieuwe Mercedes C is voorzien van alle modernismen die weinig tot niets met actief en alert autorijden te maken hebben.

Het rijden in zo’n mooie ruime Mercedes is een belevenis. In de Achterhoek stuurde ik hem feilloos over boom gezoomde landwegen geassisteerd door zijn vele automatische verzetten. Onmerkbaar geholpen door diverse systemen en de onverwachte lichte handling van deze zware machine kan ik volop safe genieten van de lente-in-aantocht natuur. Daaraan draagt ook de meesturende achteras samen met de directe overbrenging van elke stuurbeweging in grote mate bij. Helaas… een minpunt zijn de lawaaierige banden.

Verrassing
Dankzij ultra-moderne techniek en gevorderde materiaalkennis weet de 1.496 cm3 kleine viercilinder (150 kW) deze 1.718 kilo luxe automobiel 246 km/u maximale snelheid te verlenen. (vergelijking: de 1.496 cm3 grote Ferrari 12-cilinder van 1947 uit de eerste personen sportwagen serie bracht het op 100 plus PK!). De met maximaal 100 km/u gestrafte Nederlanders zullen van de genoemde topsnelheid echter weinig of niets kunnen beleven in ons land. Maar van de Duitse grens richting Keulen liet ik de nieuwe C 200 rennen. En hij dééd het, 240 km/u. Terug op Nederlandse bodem verblijdde de limousine me met een verrassend laag benzineverbruik: 1:20. Mijn conclusie: deze op een na kleinste Mercedes is een grote. En dat op alle fronten!

Verdere info vindt u op www.mercedes-benz.nl