Mercedes-Benz GLA 250 E
Long distance traveller

 

(tekst Anjès Verhey/Foto’s Rob Verhey/Pers)

Een korte proefrit is onvoldoende om een interessante nieuwe auto als de Mercedes GLA 250 E (derde generatie plug-in hybride) naar waarde te schatten. Hij, diepzwart, ging met ons mee naar het Oranje-gekleurde Formule 1 race-feest op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

De GLA250 EQ staat op fraaie AMG wielen breedgeschouderd klaar met een 1.33 liter benzine viercilindermotor en een krachtige EQ elektromotor. Samen levert deze combinatie 133 kW, koppel max. 450 Nm! We zijn dan ook in 7 seconden 100 km./u. snel om de 1.775 kilo vervolgens moeiteloos naar de climax van 220 km/u te jagen.

De keuze is aan u
Er kan op alleen benzine, op alleen stroom of gecombineerd hybride worden gereden. Puur elektrisch kom je er volgens Nederlandse norm 64 tot 71 kilometer ver mee.

Hij past goed op!
Genoeg gecijfer want al na enkele kilometers begint de auto zelf al je vragen te beantwoorden. Hij past goed op, blijft waarschuwend in het spoor en laat je ook verder over vrijwel niets in het ongewisse. Het Mercedes gevoel komt meteen op. Uitgelezen comfort in beide elektrisch verstelbare zetels voorin. Achter het prettig pakkende multi-stuur alle denkbare benodigde info en op het royale touchscreen de overige te managen items. Laat dit echter over aan je ‘bijrijder’ of stel alles voor je vertrek naar je wensen in! Voor veilig rijden echt aan te bevelen. Hybride: samen met de 8-traps automaat (bediening via stuurhendel) in de GLA 250 E vormt het ideale pakket voor onder meer groen denkende, duurzaam levende 2022ers.

Zoeken naar minpuntjes…
Dat hebben we opgegeven. Echt een op veel punten sublieme long distance traveller. Hogere makkelijke in/uitstap, het interieurdesign is met aandacht liefdevol gerealiseerd. Ook voor langere passagier(s) geldt: voldoende hoofd-/beenruimte. Belangrijk gegeven: de GLA 250 E springt verrassend zuinig om met de benzine. Dat is meegenomen nu de brandstofprijzen de pan uitrijzen.

Flaneer tempo…
We kozen onderweg deels voor binnendoor wegen. Ook een genot in deze Mercedes die niet terugschrikt voor een flaneer tempo van 50 km/u. Hij is dus voor alles ín en die ster voorop doet menigeen nog eens een keer omkijken!

Zie voor prijzen en hier ontbrekende info www.mercedes-benz.nl