Mercedes-Benz Museum wordt op 1 juni heropend

 

Vanaf 1 juni 2021 verwelkomt het team van het Mercedes-Benz Museum opnieuw bezoekers voor de permanente tentoonstelling. Zij kunnen genieten van twee extra tentoonstellingen, die beide gratis toegankelijk zijn: een speciale presentatie over de Formule 1, die al voor eind 2020 op het programma stond, en de bijzondere tentoonstelling ‘Future of Mobility’.

Kijk voor meer informatie over de toegangsvoorschriften op de website https://www.mercedes-benz.com/de/classic/museum/ of bel de hotline op +49 711 17-30000.

De heropening na de door de coronapandemie veroorzaakte sluiting gaat hand in hand met het uitgebreide hygiëneconcept van het museum. Zo worden de leuningen van de roltrappen vanaf nu voortdurend gedesinfecteerd. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier en zonder gebruik te maken van chemische toevoegingen, met een geïntegreerde module die de leuningen blootstelt aan UV-C licht en zo ziektekiemen op effectieve wijze doodt.

Nieuwe tentoonstellingen
In een speciale presentatie in de grote zaal van het museum op entreeniveau zijn alle Mercedes-AMG Petronas Formule 1 Team F1 racewagens van 2014 tot en met 2020 te zien. Deze Silver Arrows-auto’s vertegenwoordigen een unieke reeks successen in de hoogste klasse van de autosport, met zeven opeenvolgende dubbele wereldtitels. Terwijl het team zeven titels op rij in het constructeurskampioenschap behaalde, won Lewis Hamilton in totaal zes keer de wereldtitel voor coureurs: in 2014 en 2015 en tussen 2017 en 2020. Daarnaast werd Nico Rosberg in 2016 gekroond tot Formule 1-kampioen.

Bezoekers kunnen de bijzondere tentoonstelling ‘Future of Mobility’ beleven in de ‘Future Lounge’ op niveau 0 van het museum. Hier worden visies en concrete oplossingen van Mercedes-Benz voor mobiliteitstechnologieën en -diensten getoond. De tentoonstelling is onderverdeeld in vier thema’s die zich richten op centrale vragen en ontwikkelingen rondom de toekomst van mobiliteit. De tentoongestelde objecten tonen zowel de momenteel toegepaste Mercedes-Benz serieproductietechnologie als ontwerpen en concepten voor mobiliteit in de komende jaren.

Zowel de speciale presentatie van de Formule 1 als de tentoonstelling ‘Future of Mobility’ is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het Mercedes-Benz Museum.

Het Mercedes-Benz Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur.