MG prijst nieuwe MG EHS Plug-in Hybrid

 

MG introduceert de nieuwe MG EHS Plug-in Hybrid in Nederland voor een aansprekende consumenten vanaf prijs van € 34.985 (inclusief afleveringskosten). De fiscale waarde – waarop de leaseprijs is gebaseerd – komt daarmee op € 33.990. De MG EHS Plug-in Hybrid Luxury kost € 37.895 (inclusief afleveringskosten). Dat heeft MG vandaag bekend gemaakt. De volledig aangeklede Luxury biedt ten opzichte van de Comfort ondermeer: LED-verlichting. vol lederen sportstoelen, een elektrisch bedienbare passagiersstoel, een 1,19 m2 grote ‘Stargazer’ panoramisch zonnedak, 360 graden camera, elektrisch bedienbare achterklep en een luxe interieur. De nieuwe MG EHS Plug-in Hybrid wordt vanaf de tweede week van januari in Nederland in de MG Brandstores van Van Mossel in Breda, Amsterdam, Rotterdam aangeboden.

Na de volledig elektrische MG ZS EV is de EHS het tweede model van MG op het vasteland van Europa. De ruime SUV maakt gebruik van vooruitstrevende plug-in hybridetechniek die lage verbruiks- en emissiecijfers koppelt aan optimaal rijplezier. De krachtige aandrijflijn bestaat uit een 1,5-liter turbomotor, een ingenieuze 10-traps transmissie, een elektromotor en een 16,6 kWh lithium-ion batterij. In EV-mode kan de MG EHS Plug-in Hybrid maximaal 52 km volledig elektrisch rijden (WLTP). Tegelijkertijd biedt het model een rijke uitrusting met een uitgebreide reeks comfort- en veiligheidsvoorzieningen. De MG Pilot rijhulpsystemen, evenals het gebruik van staal met een ultrahoge treksterkte in de carrosseriestructuur, hebben bijgedragen aan de vijf sterrenscore van de benzineversie bij de veiligheidstests van Euro NCAP.

De nieuwe MG EHS Plug-in Hybrid Edition 1 is tijdelijk beschikbaar vanaf € 34.985 (inclusief afleveringskosten). Deze speciale editie, een gelimiteerd aantal, biedt dezelfde luxe 18-inch lichtmetalen velgen aan als op de Luxury versie. Later wordt er de Edition 1 vervangen door de ‘reguliere’ Comfort-versie. De prijs van deze uitvoering bedraagt € 35.985 (inclusief afleveringskosten).

MG helpt bij de start van ‘een elektrisch leven’ met een goed ontworpen, milieubewuste gezinsauto die functioneel, veilig én betaalbaar is. “De automobilist van nu wil volledig elektrisch en dus duurzaam kunnen rijden, maar zich niet al te druk maken over de actieradius. Voor wie nog niet toe is aan een volledig elektrische auto, introduceren we de MG EHS Plug-in Hybrid: onze tweede geëlektrificeerde SUV na de volledig elektrische MG ZS EV”, zegt
Matt Lei, CEO bij MG Motor Europe.

Innovatieve aandrijftechniek
De nieuwe MG EHS Plug-in Hybrid (waarbij de letters EHS staan voor Electric Hybrid SUV) maakt gebruik van innovatieve aandrijftechniek. Een beproefde 1,5-liter turbobenzinemotor (119 kW/162 pk en 250 Nm) werkt optimaal samen met een krachtige elektromotor (90 kW/122 pk en 230 Nm). Het systeemvermogen bedraagt 190 kW/258 pk, terwijl het gecombineerde koppel piekt op 370 Nm.

De krachtige elektromotor wordt gevoed door een 16,6 kWh lithium-ion batterij. Daarmee kan de MG EHS Plug-in Hybrid een afstand van maximaal 52 km (WLTP) volledig elektrisch en dus emissievrije rijden. Met de 3,7 kW-boordlader is de batterij bij een publiek laadpunt (AC) in circa 4,5 uur volledig opgeladen. De plug-in hybride SUV is ook voorzien van een regeneratief remsysteem. Hiermee wordt de energie die vrijkomt tijdens vertragen, opgeslagen en hergebruikt om de actieradius te optimaliseren of het brandstofverbruik verder te verlagen.

De benzine- en elektromotor sturen hun kracht via een geavanceerde transmissie naar de voorwielen. Daarbij wordt het aandrijfkoppel van de benzinemotor overgebracht via een
6-traps automaat, terwijl de elektromotor het vermogen overbrengt via een elektronische aandrijfunit met vier versnellingen. Samen vormen ze een 10-traps transmissie waarmee de auto onder alle omstandigheden de ideale versnelling kan kiezen, soepel en snel schakelt en een bovengemiddelde efficiëntie realiseert. De gemiddelde CO2-emissie van de MG EHS Plug-in Hybrid is vastgesteld op 43 g/km (WLTP).

Raadpleeg voor meer informatie www.mgmotor.eu