MINI Electric Pacesetter inspired by JCW: De eerste elektrische MINI als safety car voor FIA Formula E.

 

De MINI Electric Pacesetter inspired by JCW is de nieuwe safety car voor het ABB FIA Formula E World Championship. Daarmee verbindt de auto de geëlektrificeerde toekomst van MINI aan de rijke racehistorie van John Cooper Works. De nieuwe safety car is gebaseerd op de nieuwe MINI Electric en is het resultaat van een unieke samenwerking van MINI Design, BMW Motorsport, de FIA en de Formula E.

Elektrische mobiliteit ontmoet John Cooper Works
“We hebben met de MINI Electric al bewezen dat rijplezier en elektrische aandrijving heel goed samengaan”, zegt Bernd Körber, Head of MINI. “Maar de MINI Electric Pacesetter inspired by JCW gaat op zijn minst een stap verder en combineert het sportieve karakter van het merk John Cooper Works met elektrische mobiliteit. Deze extreme versie van de MINI Electric is ontwikkeld als de safety car voor de Formula E en is beslist niet voor de openbare weg bedoeld. Hij laat echter wel zien welke richting we op kunnen gaan met de elektrificatie van het merk JCW. Voor mij is in elk geval duidelijk: elektrificatie en John Cooper Works passen goed bij elkaar.”

Maximale dynamiek: het exterieurdesign.
Het uiterlijk van de MINI Electric Pacesetter inspired by JCW is specifiek voor het circuit ontwikkeld. Het is de meest dynamische interpretatie van een volledig elektrische MINI tot op heden. “Het design is een spannende symbiose van technische precisie en emotie”, verklaart Oliver Heilmer, Head of MINI Design. “Hier dicteert de functie de vorm en veel componenten zijn ontworpen op basis van puur technische overwegingen. We hebben bijvoorbeeld nauw samengewerkt met onze collega’s van BMW Motorsport aan de vorm van de wielkasten en van de voor- en achterbumper en daarbij het besparen van gewicht. De aansprekende en technisch uitgekiende designtaal zorgt dat de auto je emotioneel aanspreekt en je opwindt.”