Mitsubishi ASX 1.6 PHEV AT INSTYLE
Sportieve techneut!

 

(door Anjès Verhey//Foto’s PR)

Met de ASX gooit Mitsubishi hoge ogen op de fel omstreden markt van SUV’s. Sportief, ruim, kordaat gelijnd en plezierig rijden in de dagelijkse drukke verkeerssituaties.

We halen de ASX op bij de Mitsubishi dealer in Amstelveen. Na een praatje tijdens een koffie stappen we vol verwachting in. Glanzend wit dat staat het model top. Al om de hoek blijkt dat de 1.6 uitvoering pittig is gemotoriseerd. Zelf schakelen met stuurwippen kán maar de aanwezige automaat geniet mijn voorkeur. Dat geeft het comfort en het rijplezier nét een tikje extra mee!

Keuze voldoende
De flinke ruim opgezette auto is in de uitvoeringen Intense, First Edition en Instyle leverbaar. Er is keuze uit vijf motoren: 1.0 Turbo, 1.3 Turbo, 1.3 Turbo 7 DZ, 1.6 HEV AT en ‘mijn’ 1.6 PHEV AT. De Instyle versie is de meest complete en luxe uitvoering van de ASX range. Hij staat op 18-inch lichtmetalen wielen en het testmodel had een zwartlederen interieur.

Technologie-drager
De Mitsubishi ASX is een echte technologie-drager die de meest actuele elektronische karakteristieken parallel met elkaar verbindt waardoor een maximum aan gebruiksgemak gekoppeld is aan (uitputtende inzet van Mitsubish) voor optimale veiligheid en duurzaamheid. Zodra je binnenstapt in de wereld van de ASX voel je als het ware de aandacht die aan de detaillering van bediening en inrichting is besteed. Vrijwel alles wat je voor actief en anticiperend autorijden nodig hebt is goed geplaatst en duidelijk beletterd. Als de auto is voorzien van een panoramadak vervallen de dakrails.

Fully loaded
De Instyle versie is standaard al fully loaded. Zo beschikt hij o.a. over een Bose Premium audio met 9 speakers, MI-Pilot lane centering, smartphone inductielader, elektrisch instelbare bestuurdersstoel, adaptieve Cruise Control, Blind Spot warning en we kunnen nog even zo doorgaan! Asset is het 7-inch digitale instrumentarium.

Voorin ligt een krachtige viercilinder zestienklepper, 93 pk, die samen met de plug-in elektro-aandrijving 160 pk mobiliseert. Daarmee ben je goed voor een staande start naar 100 km. in ietsje meer dan 10 sec. Top is maximaal 169 km/u. Het koppel van 144 Nm dat al bij 3.200 tpm paraat staat is garant voor vlotte starts maar ook voor escapes uit modderige omstandigheden bijvoorbeeld. Fijne bijkomstigheid: het verbruik van onze test ASX kwam uit op plm. 5,7 liter/100 km. Zorgen over het milieu zijn onnodig. Euro 6 D Final en 130 gr. CO2/km. Mitsubishi biedt 5 jaar algehele garantie. De Mitsubishi ASX Instyle plug in hybrid kost geheel rijklaar met alle leges etc. als basis 42.194 euro.

Raadpleeg voor meer informatie www.mitsubishi-motors.nl