Nieuwe Bentley Bentayga Hybrid is onderweg

 

De Bentley Bentayga Hybrid is na zijn lancering in de VS en China nu ook in Europa te bestellen. Het model is de eerste van twee nieuwe Bentleys met hybride-aandrijving die dit jaar in productie gaan. De levering van de nieuwe plug-in hybride gaat de komende weken van start.

Na de lancering van de Bentayga V8 en de Bentayga Speed is de Bentayga Hybrid de derde versie van het succesvolste model in het segment van de ‘luxury SUV’. De eerste generatie van de Bentayga Hybrid was goed voor één op de vijf geproduceerde Bentayga’s. De introductie van de tweede generatie zal die verhouding waarschijnlijk verder verhogen; 45 procent van de Bentayga-orders in China was sinds de lancering een hybrideversie.

Technisch meest geavanceerde Bentayga tot nu toe
De nieuwste generatie Bentayga Hybrid biedt klanten een vereenvoudigd aanbod en is verkrijgbaar voor dezelfde basisprijs als een Bentayga V8. Met hetzelfde niveau van comfort en luxe, maar met een stillere en verfijndere rijervaring, introduceert de Bentayga Hybrid een selectie nieuwe technologieën en connected car-services, waarmee Bentley de nieuwe plug-in hybride positioneert als de technisch meest geavanceerde Bentayga tot nu toe.

Het exterieur- en interieurdesign benadrukken bij de gehele Bentayga-range het design-dna van Bentley. Daarbij is de Bentayga Hybrid voor Bentley de eerste stap op weg naar een geëlektrificeerd aanbod, waarbij het luxemerk binnen drie jaar alle productlijnen levert met een hybride-uitvoering. Daarmee loopt het merk vooruit op de komst van de eerste volledig elektrische Bentley in 2025. De inspanningen van Bentley zijn onderdeel van de Beyond100-strategie, waarmee het iconische merk zal uitgroeien tot het meest toonaangevende duurzame luxe mobiliteitsbedrijf ter wereld.

Naast de allernieuwste technologieën heeft de nieuwe plug-in hybride van Bentley een nog comfortabeler interieur en is hij zowel vanbinnen als vanbuiten aanzienlijk herzien ten opzichte van de vorige generatie. De Bentayga Hybrid is verkrijgbaar met een vier- of vijfzitsconfiguratie en kan verder worden gepersonaliseerd met een uitgebreide selectie opties, waaronder Blackline en Styling Specifications.

Puur elektrische
Inzittenden van de tweede generatie Bentayga Hybrid kunnen zich in de stad in absolute stilte verplaatsen. De geëlektrificeerde luxury SUV heeft een elektrische actieradius van zo’n 40 kilometer (WLTP). In het volledig geluidsgeïsoleerde interieur worden inzittenden niet gestoord door stadsgeluiden of het geluid van de motor. De gecombineerde actieradius bedraagt 693 kilometer

Raadpleeg voor meer informatie www.bentley-leusden.nl