Nieuwe digitale sleutel en vernieuwde app voor Polestar 2

 

Via een OTA-update (Over-the-Air) biedt de Polestar 2 nu ook nieuwe digitale sleuteltechnologie (bèta), waarmee eigenaren hun verbonden smartphone kunnen gebruiken als aanvulling op de traditionele autosleutel. De nieuwste OTA-update omvat ook de activering van nieuwe geïntegreerde bètafunctionaliteiten van de Polestar-app.

“De Polestar Digital Key is een van de functies waar Polestar-rijders het meest naar uit hebben gekeken, omdat het niet langer hoeven gebruiken van een fysieke sleutel ontzettend handig is”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Je telefoon gebruiken als sleutel is heel logisch, vooral in een tijd waarin we deze toch altijd bij ons hebben.”

Uiteraard heeft beveiliging de hoogste prioriteit gehad bij de ontwikkeling van de Polestar Digital Key (bèta). Om de nauwkeurigheid, een veilige authenticatie en optimaal gebruiksgemak te garanderen bij het openen en starten van de auto, communiceren in totaal 18 Bluetooth-sensoren in en rond de Polestar 2 met de gekoppelde smartphone.

De strategisch geplaatste sensoren rond de auto detecteren de nadering van het gekoppelde apparaat. De sensoren bepalen binnen een armlengte de positie van de smartphone, waardoor de deuren, de achterklep of de vergrendeling van de laadaansluiting kunnen worden geopend of gesloten met grote precisie en maximale veiligheid. Om de auto te starten, dient de gekoppelde smartphone zich altijd in de auto te begeven. Dit om te voorkomen dat er per ongeluk wordt gestart.

“We hebben ons gericht op een hoge nauwkeurigheid en gebruiksgemak”, vervolgt Thomas Ingenlath. “Het werkt echt net zo eenvoudig en geïntegreerd als een traditionele sleutel, je hoeft de telefoon niet tegen sensoren te tikken of de app te openen voor gebruik.”

De digitale sleutel zelf is versleuteld in de Polestar-app op de gekoppelde smartphone en na uitgebreide tests wordt deze technologie veiliger geacht dan die van een traditionele sleutel. De digitale sleutel is ook immuun voor zogenaamde relay-aanvallen omdat deze niet met radiofrequenties werkt, en het gecodeerde Bluetooth-signaal alleen effectief is als de gekoppelde smartphone zich binnen het fysieke bereik van de sensoren bevindt.

Na de nieuwste OTA-update bevat de Polestar-app nu ook nieuwe bétafunctionaliteiten waaronder het op afstand checken van de accustatus, het starten van de klimaatregeling en vergrendelen. Meer nieuwe functies worden in de loop van de tijd toegevoegd.

Raadpleeg voor meer informatie www.polestar.com