Nieuwe DS 9 E-TENSE rijklaar vanaf 57.890 euro

 

De DS 9 E-TENSE is vanaf nu te bestellen en in het voorjaar van 2021 te ervaren bij de Nederlandse DS-dealers, voor een prijs vanaf € 57.890 (inclusief btw/bpm/afleveringskosten). Hij is leverbaar in extra rijk uitgeruste uitvoeringen, namelijk DS 9 E-TENSE 225 PERFORMANCE LINE+ en DS 9 E-TENSE 225 RIVOLI+. Deze gloednieuwe limousine met efficiënte plug-in hybride technologie zit vol met unieke designdetails. Een bijzonder kenmerk – het in de achterruit van de DS 9 verwerkte positielicht – verwijst bijvoorbeeld op subtiele wijze naar de klassieke DS 19 die op 6 oktober 1955 in Parijs debuteerde, dit jaar precies 65 jaar geleden.

Klassiek detail verhoogt veiligheid
De DS 19 maar ook de DS 21 en DS 23 hadden knipperlichten die bovenaan bij de achterruit waren geplaatst. Bij de nieuwe DS 9 E-TENSE is de positieverlichting – uiteraard met LED-technologie – verwerkt in de stijlen rondom de achterruit. Het plaatsen van de positieverlichting bovenin naast de achterruit vergroot de veiligheid op de weg. Het is voor alle weggebruikers – niet alleen automobilisten, maar ook vrachtautochauffeurs, motorrijders en fietsers – direct duidelijk welke richting de DS 9 E-TENSE op gaat.

Comfort, ruimte en stijl standaard
De DS 9 E-TENSE heeft een lengte van 4,93 meter en een wielbasis van 2,89 meter. Daardoor biedt de DS 9 E-TENSE de achterpassagiers bijzonder veel ruimte. Hij heeft de meeste beenruimte achterin en de meeste ruimte op schouderhoogte in zijn segment. De DS 9 E-TENSE heeft ook de grootste kofferruimte.
Het interieur is een ode aan comfort en stijl. Het onderscheidt zich verder door unieke details, zoals het geguillocheerde “Clous de Paris”-motief, de met kristal ingelegde knoppen, het B.R.M R180-klokje en de alcantara bekleding. De achterbank heeft lounge-achtige proporties en uitstraling. Ook achterin zijn stoelventilatie en verwarming mogelijk. De passagiersstoel voorin is desgewenst vanaf de achterbank naar voren te schuiven voor nog meer beenruimte.
De geluidsexperts van DS hebben voor de DS 9 E-TENSE een nieuw concept voor akoestisch comfort bedacht. De gedeeltelijk gelaste en gelijmde carrosserieconstructie zorgt in combinatie met de gelaagde ruiten rondom – met een geluiddempende folie voor een effectieve demping van trillingen en geluid – voor een aangenaam stil interieur.

Efficiënte E-TENSE-aandrijflijn
DS biedt de limousine direct vanaf het begin aan met de E-TENSE plug-in hybride aandrijflijn met een 1,6-liter PureTech-turbobenzinemotor met 132 kW (180 pk) vermogen én een elektromotor met 81 kW (110 pk); het systeemvermogen bedraagt 165 kW (225 pk) .

Raadpleeg voor meer informatie www.ds.nl