Nieuwe elektrische Ford Mustang Mach-E vestigt wereldrecord zuinigheid

 

De nieuwste elektrische Ford, de Mustang Mach-E, heeft een GUINNESS WORLD RECORD™ gevestigd, nadat de auto in een reis tussen John O’Groats en Land’s End heeft bewezen ultra-efficiënt te zijn.

Het record is toegekend voor het laagste energieverbruik met een elektrische auto. Aan de hand van onafhankelijk geverifieerde gegevens is aangetoond dat de Ford Mustang Mach-E meer dan 10 kilometer per kilowattuur (kWh) heeft afgelegd.

Met een netto beschikbare batterijcapaciteit van 88 kWh komt de bereikte efficiëntie neer op een actieradius van ruim 800 kilometer. Dat is bijna 200 kilometer meer dan de officiële actieradius van de Mustang Mach-E, die 610 kilometer (WLTP) bedraagt. Bovendien is het een verdrievoudiging van het doel dat door GUINNESS WORLD RECORDS™ is gesteld voor dit nieuwe record voor elektrische voertuigen.

Voor de prestatie waarmee het nieuwe record werd gevestigd tijdens de langste rit in Groot-Brittannië was een oplaadtijd van slechts 45 minuten vereist.

Na met een volledig opgeladen batterij uit John O’Groats te zijn vertrokken voor de 1350 kilometer naar Land’s End, waren er slechts twee oplaadstops nodig, in Wigan (Noordwest-Engeland) en Cullompton (Devon).

Het Mustang Mach E-team van Ford had zich ten doel gesteld een nieuw ijkpunt te vestigen voor het aantal “mijl per gallon” voor elektrische voertuigen en zo twijfels omtrent de actieradius weg te nemen. Het moeiteloos afleggen van de grootste rechtstreekse afstand in het VK met korte oplaadstops toont aan hoe geschikt de Mustang Mach-E is voor dagelijkse ritten.

Raadpleeg voor meer informatie www.ford.nl