Nieuwe Mercedes me ‘Fuel & Pay’: contactloos en gemakkelijk betalen aan de pomp

 

Contactloze tanktransacties: de nieuwe Mercedes me-service ‘Fuel & Pay’ voor digitaal betalen aan de pomp is vandaag in Duitsland gelanceerd. De service is gratis voor Mercedes me-gebruikers en biedt gemakkelijke digitale betaling – zonder naar binnen te hoeven gaan naar de kassa of met een kaart aan de pomp te betalen. Deze innovatieve service kan zowel via de Mercedes me-app als comfortabel vanuit de auto via het infotainmentsysteem MBUX worden bediend.

Zo werkt Fuel & Pay:
De klant selecteert een aangesloten benzinestation in de headunit met behulp van het kaartoverzicht en start de navigatie. Met behulp van de geofencing-functie wordt het benzinestation op de bestemming – zodra de motor wordt uitgeschakeld – automatisch herkend en selecteert de klant de gewenste benzinepomp. Het systeem berekent het maximale brandstofbedrag op basis van de tankinhoud, het brandstoftype en de brandstofprijs, en de klant geeft toestemming om dat bedrag te reserveren voor betaling. Het enige dat niet digitaal gaat, is het tanken zelf – de bestuurder moet nog wel uit de auto stappen om de pomp te bedienen. Alleen het uiteindelijke bedrag van de getankte brandstof wordt van de rekening afgeschreven. Dit geeft de klant optimale transparantie en overzicht.

De betalingstransactie wordt afgerond na het einde van het tankproces. De klant ontvangt direct een bevestiging via de Mercedes me-app of via MBUX, waarna de rit kan worden vervolgd. Voor administratiedoeleinden ontvangt de klant een tankbon via e-mail of een Mercedes me-bericht met alle benodigde informatie zoals de getankte hoeveelheid, het brandstoftype en de prijs per liter.
Het is natuurlijk aan de klant om de betalingstransactie via de Mercedes me-app of via het display van MBUX af te handelen. De procedure is in beide gevallen identiek.

Beschikbaarheid van Fuel & Pay:
De service van Mercedes-Benz wordt als onderdeel van een update automatisch in de Mercedes me-app geïntegreerd voor apparaten met een Android- of iOS-besturingssysteem. De service wordt automatisch bijgewerkt in de Mercedes-Benz headunit (MBUX). In beide gevallen dient de klant de service apart te activeren en eventueel eenmalig de betalingsgegevens in te voeren.

Raadpleeg voor meer informatie www.mercedes-benz.nl