Nieuwe Opel Astra snel na introductie ook volledig elektrisch

 

De geheel nieuwe, zesde generatie Opel Astra opent de aanval in het C-segment. Met een gewaagd maar vooral puur design met kenmerkende Opel Vizor, een minimalistisch interieur met het Pure Panel en toptechnologieën als adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel Light start het model een nieuw hoofdstuk in het 30-jarige succesverhaal van de Astra. Geheel in lijn met de elektrificatiestrategie van Opel is ook de nieuwe Astra leverbaar met geëlektrificeerde aandrijflijnen. Opel trapt af met twee krachtige plug-in hybrides en introduceert in 2023 een volledig elektrische Opel Astra-e. Bestellen kan vanaf oktober. Begin 2022 arriveert de nieuwe Opel Astra bij de Nederlandse dealers.

“De nieuwe Opel Astra is uniek. Bovendien luidt het model een nieuw tijdperk in voor Opel. Dit geldt voor het hele aanbod van aandrijflijnen tot aan de batterij-elektrische Astra-e, maar ook voor zijn toonaangevende technologieën en prachtige design. Opel zet maatstaven met deze auto, die alles in zich heeft om opnieuw een bestseller te worden”, aldus Uwe Hochgeschurtz, de nieuwe CEO van Opel.

Design: puur zonder poespas
De nieuwe Opel Astra is een designstatement voor het merk. De auto oogt dynamischer dan ooit met pure, strakke oppervlakken, ontdaan van overbodige elementen. Uiteraard ontbreekt het nieuwe Opel Vizor familiegezicht niet. Net als zijn voorganger, die in 2015 werd gelanceerd, maakt de zesde generatie Astra innovaties in de compacte klasse bereikbaar die klanten voorheen alleen kenden van modellen in hogere segmenten. Het ontwerp illustreert dat de nieuwe Astra klaar is om een nieuw tijdperk in te luiden.

“De nieuwe Astra vertegenwoordigt de volgende fase in de uitvoering van onze nieuwe designtaal”, zegt Mark Adams, Vice President Design. “Met zijn gedurfde familiegezicht, gespierde wielkasten en strakke oppervlakken heeft de nieuwe Astra een zeer sportieve en zelfverzekerde persoonlijkheid. Het interieur zet eveneens een gedurfde stap in de toekomst. De nadrukkelijk op de bestuurder gerichte Pure Panel cockpit met naadloze glazen afwerking biedt onze klanten een geheel nieuwe ervaring.”

Raadpleeg voor meer informatie www.opel.nl