Nieuwe Opel Mokka-e wint ‘Gouden Stuurwiel 2021’

 

De nieuwe 100% elektrische Opel Mokka-e heeft de prestigieuze ‘Gouden Stuurwiel’-award gewonnen: een van de belangrijkste onderscheidingen in de Duitse autobranche. Daarmee treedt de Mokka-e in de voetsporen van de Corsa-e die de award –ook wel ‘das Goldenes Lenkrad’ – in 2020 won. Het is alweer de negentiende keer dat Opel een ‘Gouden Stuurwiel’ in ontvangst mag nemen.

De jaarlijkse ‘Gouden Stuurwiel’-verkiezing wordt sinds 1976 door BILD am SONNTAG en vanaf 2009 in samenwerking met AUTO BILD georganiseerd. In de verkiezing kunnen lezers stemmen op hun drie favoriete modellen in diverse categorieën. Vervolgens worden de finalisten op het Lausitzring-circuit uitgebreid beoordeeld door een jury van journalisten, coureurs en auto-experts.

De uitslag
Tijdens de 2021-editie van de verkiezing ontving de Opel Mokka-e de meeste punten in de categorie ‘kleine auto’s’ en liet hij andere gerenommeerde modellen achter zich. Na de Ampera-e in 2017 en de Corsa-e in 2020 is de Mokka-e nu het derde elektrische model en tevens de eerste SUV van Opel die de felbegeerde titel pakt.

De nieuwe Opel Mokka-e maakt niet alleen indruk met zijn gedurfde en pure design, maar ook met zijn prestaties, dankzij de elektromotor met 100 kW/136 pk en 260 Nm aan koppel. Dankzij de 50 kWh-accu heeft de Mokka-e een riante actieradius tot wel 338 kilometer (WLTP). De elektronisch begrensde topsnelheid is 150 km/u. Een slim regeneratief remsysteem maakt de Mokka-e nog efficiënter. De auto kan energie tijdens het afremmen of remmen recupereren om de actieradius te maximaliseren. Ook handig: de batterij kan in slechts 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen met behulp van een 100 kW DC-laadstation.

Allesbehalve gewoon
“Onze Opel Mokka-e is allesbehalve gewoon”, stelde Opel CEO Uwe Hochgeschurtz tijdens de prijsuitreiking in het Axel Springer Haus in Berlijn. “Met de modernste technologieën en een compromisloos design maakt de Mokka-e e-mobiliteit op alle mogelijke manieren leuk. We zijn erg blij dat onze klanten, de lezers van AUTO BILD en BILD am SONNTAG, evenals de deskundige jury het op dezelfde manier zien.”

Raadpleeg voor meer informatie www.opel.nl