Nieuwe Peugeot 308 SW Plug-in Hybrid
Alomvattend allure….

 

(tekst Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey/PR)

In eerste instantie dacht ik: ‘Ik combineer beide 308 modellen. Want eertijds was een stationwagon (SW) gewoon een verlengde commerciële uitvoering van een sedan’. Maar dat bleek een verkeerde gedachte. De SW, hij luistert naar Allure Pack Business SW Hybrid 180 e-EAT 8. Prijs 42.030,– euro. Daar is alles qua comfort, uitrusting en uitvoering bij inbegrepen.

Het exterieur wijkt met name aan de (geslaagd getekende) achterkant wat af van de Berline. De overige detaillering komt echter aardig overeen. Ook het interieur van de SW loopt in de pas met dat van de minder commerciële Berline. Maar dan… was de Berline al geen slome duikelaar met 210 km/u, deze hybride benzine/stroom aangedreven wagen kan alles nog beter.

Om te beginnen weegt hij leeg 1.644 kilo en trekt hij (verrassing!) slechts 750 kilo geremde aanhanger. De viercilinder 1.6 liter benzine-motor brengt 150 pk mee en voert Euro 6. Hij is in samenspraak met de 110 pk van de E-motor 225 km/u snel en het koppel bedraagt een sterke 360 Nm bij maar 1.750 tpm. De actie-radius – totaal elektrisch – bedraagt 60 km. Laden duurt aan de laadpaal 2,5 uur, aan de muurbox (slim) 350 minuten en thuis aan het stopkontakt 7 uur.

Mis!
Zo’n niet geringe auto van dit Allure zal een flinke slok lusten, denk ik. Mis! Het door de fabriek opgegeven verbruik (gecombineerd) bedraagt 1.1 liter/100 km. In het van de normale, algemeen geaccepteerde veiligheids- en comfort-uitrusting voorziene interieur vormt het 3D dashboard het high-light. Peugeot Connect Advanced navigatie en de prachtige Blue Avatar metallic lak vormen andere hoogtepunten. Tenslotte met slechts 25 gram Co2 uitstoot hou je je geweten én het milieu brandschoon!

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl