Nieuwe Tiguan Allspace nu te bestellen vanaf € 39.890

 

Volkswagen heeft prijskaartjes gehangen aan de uitvoeringen van de nieuwe Tiguan Allspace. De succesvolle SUV van Volkswagen heeft een scherper design, innovatieve LED-verlichting, nieuwe assistentiesystemen en biedt nóg meer online diensten. De extra lange Tiguan heeft niet alleen meer ruimte, maar is ook rijker uitgerust dan zijn kortere broer. De meerprijs van alle standaard extra’s is bescheiden. De Tiguan Allspace is vanaf vandaag te bestellen voor een vanafprijs van € 39.890; dat is ruim € 6.000 lager dan bij de vorige generatie. Hij arriveert eind oktober in Nederland.

Het succes van de extra lange versie van de meest verkochte SUV van Volkswagen laat zich goed verklaren. Met zijn ruime, flexibel in te delen interieur, het comfort én de mogelijkheid om fikse aanhangers te trekken, is de Tiguan Allspace ideaal voor actieve gezinnen. Tegelijkertijd kom je ermee ook zakelijk goed voor de dag. Door zijn elf centimeter langere wielbasis biedt de Tiguan Allspace volop ruimte voor vijf personen. En met de optionele derde zitrij met twee individuele stoelen wordt de Allspace zelfs een zevenzitter.

Nieuw design en Travel Assist
De nieuwe Tiguan Allspace is direct te herkennen aan zijn opgefriste voorzijde, de verhoogde motorkap en de vernieuwde achterzijde. De LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting zijn standaard. In combinatie met de optionele koplampverlichting LED ‘Matrix’ (IQ. Light) is in de grille een doorlopende LED-lichtstrip opgenomen. De nieuwe Tiguan Allspace is er nu ook met Travel Assist waarmee hij gedeeltelijk geautomatiseerd kan rijden.

Altijd online
De nieuwe Tiguan Allspace is voortaan vanaf de Life-uitvoering standaard voorzien van een 10” Digital Cockpit Pro en is leverbaar met de nieuwste infotainmentsystemen. Door de ingebouwde eSIM is de ruime SUV altijd online en kan de bestuurder gebruikmaken van de vele diensten van WeConnect en WeConnect Plus. Alle Allspace-uitvoeringen bieden bovendien toegang tot streamingdiensten en veel functies zijn eenvoudig via stem (natural voice control) te bedienen.

Ruime keuze
Volkswagen biedt de nieuwe Tiguan Allspace aan met een keuze uit twee motoren en zes uitvoeringen, variërend van de Allspace tot de sportieve en rijk uitgerust R-Line Business+. De Allspace staat standaard op 17 inch lichmetalen ‘Tulsa’-velgen en is onder meer voorzien van het multimediasysteem ‘Ready to Discover’, ‘We Connect Plus’ (met een abonnement van 12 maanden), draadloze App-Connect, LED-verlichting rondom en Adaptive Cruise Control. Dankzij deze nieuwe uitvoering is de vanafprijs van de Tiguan Allspace ruim € 6.000 lager dan die van zijn voorganger.

Het tweede uitrustingsniveau, de Life, biedt daarbovenop onder andere 18 inch ‘Kingston’-velgen, een automatische airco met 3 zones, de 10” Digital Cockpit Pro, parkeersensoren rondom, een elektrisch bedienbare achterklep, getinte achterzijruiten, een dakreling en sierlijsten in chroom. De meerprijs van de Tiguan Allspace Life ten opzichte van de kortere Tiguan Life is slechts € 1.300. Daarvoor biedt hij niet alleen meer ruimte, maar ook een flinke rijkere standaarduitrusting.

De Elegance voegt aan de uitrusting van de Life onder meer de top-comfortstoelen vóór, Park Assist, een achteruitrijcamera en Easy Open inclusief Keyless Access toe. Hij onderscheidt zich daarnaast met zijn 18 inch ‘Frankfurt’-velgen, koplampverlichting LED ‘Matrix’ (IQ. Light) en de in donkerrood uitgevoerde LED-achterlichten.

Raadpleeg voor meer informatie www.volkswagen.nl