Opel Corsa-e wint glansrijk de FIA E-Rally Regularity Cup

 

Na het winnen van meerdere prijzen, waaronder het Gouden Stuurwiel 2020 eerder deze maand, bewijst de elektrische Opel Corsa-e zich ook als kampioen in de autosport. Bij zijn eerste deelname aan een internationale competitie behaalde de Corsa-e meteen de overwinning in de 2020 FIA E-Rally Regularity Cup (ERRC).

De ERRC is door de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) opgericht om alternatieve aandrijving in de autosport te promoten. Het kampioenschap bestaat uitsluitend uit productieauto’s, terwijl het klassement wordt bepaald door scores van de regelmatigheidsrally en de efficiëntie van de auto. Behalve de rallytijden telt namelijk ook ieder Watt-uur (Wh) aan energieverbruik mee.

Uitdagende competitie
Het 2020-seizoen van de FIA ERRC was ingekort als gevolg van de COVID-19-pandemie en bestond uit acht evenementen. Desondanks was het een van de meest uitdagende seizoenen in de geschiedenis van de raceklasse. Vijf internationale kampioenen namen deel, evenals nationale kampioenen uit Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Fabrieksteams waren aanwezig van onder meer Volkswagen, Renault, BMW, Mercedes-Benz en Tesla.

Corsa-e aan de leiding
De Opel Corsa-e van coureur Artur Prusak en navigator Thierry Benchetrit nam bij de eerste ronde al de leiding met een dominante overwinning in IJsland. Na de podiumplaatsen bij de evenementen in Portugal en Spanje kon Opel de titel niet meer ontgaan.

Over een afstand van honderden kilometers, tot op een tiende van een seconde getimed, bereikte de Opel Corsa-e tijdens het kampioenschap ook nog een recordbrekend energieverbruik van slechts 12,7 kWh per 100 km. Over het gehele seizoen was geen enkel model van alle deelnemende merken zó efficiënt als de Opel Corsa-e.