Peugeot 508 SW Blue Lease GT Hybrid 225 e-EAT8

 

Vlaggeschip!

 

(by Robbert Verheij mmv Anjès Verhey//Foto’s PR)

Net voordat ons land onder een dikke witte sneeuwdeken verdween kwam deze 508 SW vol in beeld bij ons voor een rijimpressie. Qua voorkomen en uitrusting welhaast het vlaggeschip van het modellen-gamma van het Franse topmerk Peugeot.

Onderscheidende vormgeving
Sneeuwwit en met doeltreffend toegepaste alu-accenten gedecoreerd staat de auto voor mij. Het is met een lengte van 4,7 meter een ‘flinke jongen’ die breed en laag is vormgegeven. Hij onderscheidt zich van de concurrentie door een glooiende belijning alsmede door speelse aanpak van de achterkant.

Even oppassen!
Als gevolg van de vrijwel sportieve vormgeving is instappen met name voor het hoofd wel oppassen. Vooral als je wat langer bent gebouwd. Maar al snel weet je behendig via de brede deuren op je plek te komen. De vrijstaande zijruiten hebben achteraan een nogal scherpe hoek. Vraagt om wat voorzichtig zijn.

Echt Peugeot!
Je zit in een stijlvol en solide uitgevoerd interieur. Omringd met hoogwaardige perfect afgewerkte materialen. Alles voelt stevig en ouderwets duurzaam aan. Opbergruimte is er te over en in de deels ook in prachtig leder uitgedoste middenconsole vind je handige vakken. De cockpit is volledig op de bestuurder gericht, hetgeen ook voor de snel onder de knie te krijgen bediening geldt. Peugeot gaf de schakelaars en toetsten een bijzonder vorm mee. Het voert hier te ver om alle technische en elektrische ‘snufjes’ op te noemen maar je kunt ervan uitgaan dat wat je maar weet te bedenken aan boord is. Echt Peugeot!

Vrijwel geruisloos rijden we de autoweg op. De cruise-control houdt 100 km/u aan, de acht-traps automaat verricht zijn goede werk en wij genieten van het fraaie interieur, het comfort en het easy rider gevoel. Terracotta leder, zilveren accenten.

Enkele uitgelichte gegevens
De voorwiel-aangedreven 508 SW rijdt in 8,2 sec. van 0 naar 100 km/u, heeft een draaicirkel (tussen trottoirs in m) van 10,8 en de elektromotor kent een topsnelheid van 135 km/u.

Lichtvoetig karakter
Achterin deze Peugeot 508 SW gaat het er net zo luxe aan toe. Plaats voor drie volwassenen. Met een lichte grom accelereren wij eens, en ja, wat een auto en wat een souplesse. Ook als we later langs de IJssel richting Zutphen kronkelen valt het lichtvoetige karakter van deze grote auto op.

Al vanaf 39.770 euro
De E-kant van de hybride laadt gestaag op, er kan tot 40 kilometer zonder benzineverbruik worden afgelegd. De afmeting van de auto heeft in stad en dorp wel enig nadeel. Probeer eens een passende parkeerplaats te vinden. Wij verbruikten gemiddeld 6 liter/100 kilometer. Op de Duitse Autobahn haalden we met 240 km/u de werkelijke topsnelheid van deze 508 SW. Er zitten 225 pk’s onder de kap en de uitvoering door ons gereden heeft een prijskaartje van 60.910 euro. Maar net zo groot en mooi is de Peugeot 508 SW er al vanaf 39.770 euro.

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl