PEUGEOT en TOTAL werken aan hypercar voor Le Mans

 

In het kader van de 88e editie van de 24-uursrace van Le Mans, die afgelopen weekend is verreden, hebben PEUGEOT en TOTAL het officiële startsein gegeven voor hun Le Mans Hypercar-project (LMH). De auto moet voldoen aan het nieuwe reglement voor 2022, dat de voorbode is van een geheel nieuw tijdperk voor de absolute topklasse in de endurance-racerij en een die de ontwikkelingen bij beide fabrikanten belichaamt.

Jean Philippe IMPARATO, CEO van Peugeot: « Le Mans is de heilige graal van de auto(sport)wereld. De lange race bepaalt zelf wie als winnaar over de streep komt. Ons is dat al drie keer overkomen, met eindeloos veel bloed, zweet, tranen en blijdschap. Maar ook met de tomeloze teamgeest die we hebben gedeeld met TOTAL, met wie we dit jaar 25 jaar samenwerking vieren. »

De keuze voor de LMH-klasse is gebaseerd op diverse factoren. Een daarvan is de mate van vrijheid op aerodynamisch gebied. Daardoor is het mogelijk om, met de steun van PEUGEOT Design, stijlelementen van het merk toe te passen op de raceauto. De samenwerking met TOTAL is al enige tijd gaande en daardoor was het mogelijk om al voor de race van dit jaar het concept en enkele designschetsen te tonen en vorm te geven aan de essentiële elementen en afmetingen.

PEUGEOT is daarom samen met TOTAL begonnen aan de ontwikkeling van een hybride-elektrische hypercar. Het iconische design van de auto zal het “Neo Performance”-principe uitdragen met zijn vermogen van 500 kW en de vierwielaandrijving.