Peugeot presenteert rijders voor nieuwe hypercar

 

Een kleine acht weken na de bekendmaking van de eerste technische details van de nieuwe hypercar, ontwikkeld in samenwerking met Total, presenteerde Peugeot Sport nu de rijders waarmee het beroemde Franse merk terugkeert in de lange-afstandsracerij.

Oud-Formule 1-rijders Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne en Paul Di Resta, oud-Le Mans-winnaar Loïc Duval en de jonge talenten Gustavo Menezes en Mikkel Jensen zijn de zes coureurs die voor Peugeot in actie zullen komen in de nieuwe hypercar-klasse van het FIA World Endurance Championship. Naast dit zestal is James Rossiter aangetrokken voor het test- en simulatorwerk, een belangrijk element in de ontwikkeling van de nieuwe hypercar met hybridetechnologie.

Peugeot analyseerde bij de rijderskeuze volgens technisch directeur Olivier Jansonnie “zo’n 40 tot 50 kandidaten”, waarbij naast snelheid en betrouwbaarheid ook de teamkwaliteiten een belangrijke rol speelden. “Na de 24 Uur van Le Mans van afgelopen september hebben we onze uiteindelijke keuze gemaakt”, verklaarde Jean-Marc Finot, sportdirecteur van het moederconcern Stellantis.

Peugeot koos voor de terugkeer in de hoogste divisie van de lange-afstandsracerij voor het hypercar-concept, omdat een fabrikant daarbij de meeste vrijheden op het gebied van design en technologie heeft. Bij de ontwikkeling van de wedstrijdauto, voorzien van hybride-technolgie, speelt Total als technisch partner een belangrijke rol.

Een exacte datum voor het wedstrijddebuut van de Peugeot-hypercar staat nog niet vast: bij het merk wordt desgevraagd gesproken van “in de loop van 2022”. Het belangrijkste doel is uiteraard de 24-uursrace van Le Mans in 2023, het jaar van het eeuwfeest van de Franse lange-afstandsklassieker.

(auteur: René de Boer/Rebocar)