Pocket rocket SUV: de vernieuwde Audi SQ2

 

Audi heeft de SQ2 vernieuwd, waarmee de sportiefste SUV in het compacte segment nu nog meer bij de tijd is. Mede dankzij nieuwe koplampen en bumpers is het uiterlijk nog sportiever en opvallender en de nieuwe Audi connect-diensten en assistentiesystemen maken het rijden comfortabeler dan ooit. Gebleven zijn de indrukwekkende prestaties. Dankzij de 2.0 TFSI met een vermogen van 221 kW/300 pk sprint de Audi SQ2 in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De standaard quattro-vierwielaandrijving en het S-sportonderstel garanderen dat het vermogen soepel op de weg wordt gebracht.

Als vanouds is de Audi SQ2 een sportieve compacte SUV voor individualisten die waarde hechten aan een uniek design, veel praktisch gebruiksgemak en een agiel weggedrag. De getallen spreken voor zich: 0 tot 100 km/u in 4,9 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

Sportieve allround-motor in topvorm: de 2.0 TFSI
De 2.0 TFSI haalt zijn vermogen uit een cilinderinhoud van 1.984 cc en is een sportieve allround-motor met een vermogen van 221 kW/300 pk en een constant koppel van 400 Nm, dat beschikbaar is over een breed toerenbereik van 2.000 tot 5.300 tpm. De viercilinder met turbo heeft een uitstekende gasrespons en het geluid wordt voller naarmate de snelheid toeneemt. Dit is mede te danken aan de kleppen in het uitlaatsysteem. Uiteraard voldoet de Audi SQ2 aan de nieuwe Euro 6 AP emissienorm.

De S tronic met zeven versnellingen is standaard in het topmodel van de Q2-reeks. De lagere versnellingen zijn voorzien van korte, sportieve verhoudingen, terwijl de zevende versnelling lang is om het brandstofverbruik te verlagen. Als het Audi Drive Select-systeem in de ‘efficiency’-modus staat, kan de compacte sport-SUV bovendien ‘zeilen’.

De quattro vierwielaandrijving voorziet de vernieuwde Audi SQ2 van extra sportiviteit en stabiliteit. Zijn elektrohydraulische meerplatenkoppeling verdeelt het koppel op soepele wijze over de assen. Mochten de voorwielen hun tractie verliezen, dan wordt het vermogen binnen enkele milliseconden volledig naar de achterwielen gestuurd.

De vernieuwde Audi SQ2 wordt begin 2021 in Nederland leverbaar, en is vanaf december te bestellen bij de Audi-dealer. De vanafprijs wordt in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie bekendgemaakt.

Raadpleeg voor meer informatie www.audi.nl