Polestar 2: scherp geprijsde premium EV

 

De nieuwe versies van de Polestar 2, de elektrische performance fastback, maken deze week hun publieksdebuut tijdens de IAA 2021 in München. De uitgebreide Polestar 2-modellenreeks biedt nu drie aandrijflijnen, en is daarmee bereikbaar voor een breed publiek. De eerste exemplaren van de nieuwe varianten van de al veelgeprezen premium elektrische auto worden binnenkort aan klanten geleverd.

Zelfs het basismodel, met een vanafprijs van 45.900 euro, biedt de hoogwaardige componenten en solide rijervaring waarmee de volledig elektrische fastback zich al sinds zijn lancering onderscheidt. Items zoals de veganistische bekleding, het door Android Automotive OS aangedreven infotainmentsysteem met geïntegreerde diensten van Google en het opvallende interieur- en exterieurontwerp zijn altijd standaard, ongeacht de uitvoering. Via Over-the-Air (OTA) updates worden doorlopende verbeteringen en nieuwe functies toegevoegd, zonder dat een werkplaats hoeft te worden bezocht.

“We hebben deze auto ontworpen als een begeerlijke avant-garde EV”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De combinatie van looks, onze materiaalkeuzes en de Polestar-ervaring vormen de essentie van de Polestar 2. Ik ben er trots op dat het team een ​​auto heeft gemaakt die altijd een premium-ervaring biedt, ongeacht de gekozen versie.”

Een belangrijke toevoeging aan het aanbod van features is de optionele warmtepomp, die de noodzaak vermindert om waardevolle batterijcapaciteit te gebruiken om het interieurklimaat te regelen. Het systeem gebruikt zowel omgevingswarmte als thermische restenergie van de aandrijflijn om de energiebehoefte voor de klimaatregeling met maar liefst 50% te verminderen. Bij kouder weer, en het meest effectief tussen 5-15 graden Celsius, kan het bereik van de auto hierdoor met tot 10% worden verhoogd.

De warmtepomp maakt deel uit van het Plus Pakket, een van de drie optionele uitrustingspakketten die beschikbaar zijn voor de Polestar 2. Het Plus Pakket bevat ook hoogwaardige uitrusting zoals het glazen panoramadak over de volledige lengte, het premium Harman Kardon-audiosysteem met 13 luidsprekers, WeaveTech-bekleding, decopanelen in Black Ash, volledig elektrisch verwarmde voorstoelen met geheugen, een verwarmde achterbank, een verwarmd stuurwiel en verwarmde ruitenwissersproeiers.

Raadpleeg voor meer informatie www.polestar.com