Polestar in Chengdu: de leidende ster voor duurzame productie

 

Met de ultramoderne productiefaciliteit in Chengdu (China), waar de Polestar 1 wordt geproduceerd, leidt Polestar de industrie richting een duurzame toekomst.

Het Polestar Production Center is de enige autofabriek in China die de Gold-status heeft verkregen van LEED, het wereldwijd erkende Leadership in Energy and Environmental Design. LEED meet de milieuprestaties van het ontwerp, de constructie en het gebruik van gebouwen en geeft met deze gouden status aan dat de productiefaciliteit van Polestar behoort tot de meest milieuvriendelijke van het land.

De productiefaciliteit is ontworpen door het bekroonde Noorse architectenbureau Snøhetta en staat voor de nieuwe manier van autoproductie, gericht op energiezuinige gebouwen, efficiënt gebruik van land en het welzijn van werknemers.

De fabriek draait sinds kort op 100% hernieuwbare elektriciteit. Ongeveer 65% van de geleverde elektriciteit wordt opgewekt door waterkracht, terwijl de rest afkomstig is van zon, wind en andere hernieuwbare bronnen. Het gebruikmaken van 100% duurzaam opgewekte energie is een van de nieuwste concrete stappen van Polestar om klimaatneutraal te worden.

De fabriek loost geen industrieel restwater en past een circulaire aanpak van afvalverwerking toe, inclusief het recyclen van het koolstofvezelafval en het verminderen van restafval.

Polestar vindt het belangrijk om bij te dragen aan de gemeenschap door een verantwoordelijke werkgever te zijn en de omgeving van de fabriek te beschermen tegen vervuiling. De productiefaciliteit van Polestar is ontworpen als een inclusieve werkplek waar medewerkers hun vaardigheden kunnen ontwikkelen onder optimale omstandigheden, met een hoge luchtkwaliteit, goede verlichting en minder omgevingsgeluid. Door lezingen over duurzaamheid te geven aan werknemers en hun gezinnen, verhoogt Polestar ook het milieubewustzijn binnen de lokale gemeenschap.

Zowel binnen als buiten het gebouw zijn ontmoetingsruimtes gecreëerd om spontane samenwerking en sociale betrokkenheid tussen disciplines te stimuleren. Hierbij wordt ook slim gebruik gemaakt van de omliggende groene omgeving van het gebouw. Dit bevordert niet alleen de interactie, maar helpt ook innovatie te bevorderen door het delen van informatie en ideeën tussen de verschillende afdelingen mogelijk te maken.

“Voor Polestar gaat duurzaamheid niet alleen over elektrische aandrijflijnen. Het is van belang bij alles wat we doen. We willen duurzame productie in China promoten en richten ons niet alleen op het zoeken naar circulaire en klimaat neutrale oplossingen, maar ook op verantwoordelijk werkgeverschap”, zegt Fredrika Klarén, Head of Sustainability bij Polestar.

Raadpleeg voor meer informatie www.polestar.com