Polestar opent Handover Center in Beesd

 

Polestar, het elektrische performance-automerk uit Zweden, heeft vandaag zijn Handover Center officieel geopend. Klanten kunnen daarmee bij Polestar kiezen uit twee aflevermogelijkheden; naast het gemak van levering aan huis is er nu ook de optie om de auto Polestar-style in ontvangst te nemen in Beesd.

Het aflevercentrum, tot op de millimeter ontworpen vanuit de minimalistische designfilosofie van Polestar, brengt de innovatieve benadering van het merk tot leven en is slim ingericht om klanten de ultieme handover te laten ervaren. Elke Polestar wordt er in een aparte ruimte geplaatst waarin de klant samen met de Handover Specialist de afleverdocumentatie en alle features van de auto doorneemt. Hierbij wordt ruim de tijd genomen om alle mogelijke vragen van de klant te kunnen beantwoorden.

Het Handover Center van Polestar is centraal gelegen, pal aan de A2 en tegenover het station, waardoor de locatie zeer goed bereikbaar is met de auto én het openbaar vervoer. Het Handover Center is zo ruim opgezet dat met gemak anderhalve meter afstand bewaard kan worden. Terwijl de klant in de auto zit, geeft de Handover Specialist naast de auto uitleg via een groot digitaal scherm. Zelfs het tekenen van de afleverdocumentatie kan contactloos gebeuren, via de telefoon van de klant.

Polestar is digital-first en voor diegenen die de modellen ook live willen ervaren, zijn er de op high traffic locaties gesitueerde Spaces. Hier kunnen consumenten zich onderdompelen in het merk en alles te weten komen over de Polestar 1 en 2. Met vragen kunnen bezoekers altijd terecht bij de Polestar Specialists, experts die alles kunnen vertellen over de filosofie en de producten van het merk en die niet op commissiebasis werken. Polestar vindt het belangrijk om in de Spaces een klantervaring te bieden die zich écht alleen op de consument richt, zonder focus op harde verkoop. Bezoekers bepalen er zelf hoeveel interactie ze willen. En als de klant eenmaal de perfecte Polestar heeft geconfigureerd, bestelt hij of zij deze online, waarna de auto naar keuze thuis wordt geleverd óf vanuit het nieuwe Handover Center.

Met de opening van het Handover Center biedt Polestar ook proefritten aan vanuit Beesd. Geïnteresseerden kunnen nu op vijf verschillende locaties in Nederland een testrit maken. Het Handover Center is in de basis alleen op afspraak te bezoeken, ofwel voor het ophalen van de nieuwe Polestar of het maken van een proefrit. De vier Spaces op A-locaties in Rotterdam, Den Haag (Westfield Mall of the Netherlands), Eindhoven en Amsterdam zijn tijdelijk ook alleen op afspraak te bezoeken, waarbij vanwege de grote vraag wordt aangeraden een proefrit vooraf te boeken via de website.

Polestar debuteerde eind 2019 in Nederland met de hand gebouwde Polestar 1. Deze krachtige, elektrische performance-hybride combineert een sterke benzinemotor met twee elektromotoren. Hij levert 609 pk en een koppel van 1.000 Nm. Dankzij z’n grote accu rijdt de plug-in hybride tot maar liefst 124 kilometer (WLTP) op een volle lading.

De Polestar 2, die vorig jaar in Nederland zijn debuut beleefde, is een volledig elektrische performance-fastback die leverbaar is in verschillende uitvoeringen. De Polestar 2 is te bestellen met twee verschillende aandrijflijnen, twee batterijpakketten en drie optiepakketten. Het is de eerste auto ter wereld met een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem met toegang tot Google apps & services als Google Assistant, Google Maps en speciale apps via de Google Play Store. De meest krachtige uitvoering heeft een vermogen van 408 pk / 300 kW en de meest efficiënte uitvoering heeft een bereik van maximaal 540 km*. De Polestar 2 heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 45.900 (catalogusprijs € 44.900).

*Voorlopige cijfers. Finale cijfers zijn later in 2021 beschikbaar.

Raadpleeg voor meer informatie www.polestar.com