Porsche Sprint Trophy Benelux: jachtterrein voor gentlemen drivers en beginnende racers

 

Het wordt één van de grote nieuwigheden van het seizoen 2021: de Porsche Sprint Trophy Benelux! Dit kampioenschap richt zich meer dan ooit op gentlemen drivers en beginnende racers, en vormt zo de eerste stap van de piramide van Porsche Motorsport Benelux. Krachtige auto’s, compacte en intense raceweekends – met niet minder dan 200 minuten track time verdeeld over twee dagen – topcircuits uit de Benelux… Alles is aanwezig om er een succesvol kampioenschap van te maken!

Bij het organiseren van deze Trophy lag het uiteraard voor de hand om te kiezen voor de Porsche Cayman GT4 Clubsport (de eerste en tweede generatie van de GT4-versie), samen met alle versies van de Porsche 911 GT3 Cup (996, 997, 991 en 991 Gen II). De betrouwbaarheid van deze modellen is onberispelijk, en de rijsensaties kunnen op zijn minst opwindend worden genoemd! Omdat de elektronische assistentie (ABS, ESP, tractiecontrole) kan worden behouden biedt de Cayman GT4 bovendien de mogelijkheid om stap voor stap circuitervaring op te bouwen.

Ideaal dus voor beginnende racers, die zich nadien op krachtiger modellen kunnen toeleggen, zoals bijvoorbeeld de 911 GT3 Cup. Die 911 GT3 Cup is trouwens de meeste verkochte racewagen ter wereld. En dat is geen toeval! Door de wagen op te nemen in de Porsche Sprint Trophy en de gentlemen drivers en rookies de kans te geven om de nodige race-ervaring op te doen kan dit een eerste stap in een lang traject zijn. Een traject dat de meest ambitieuze rijders tot de Porsche Carrera Cup Benelux kan leiden.

Tijdens de vijf meetings die op de kalender prijken krijgen alle deelnemers de gelegenheid om zich op eigen niveau in de kijker te rijden, dankzij de nieuwe klassenverdeling. De ‘Rookie Trophy’ beloont de beste debutant, welke leeftijd die ook heeft. De ‘AM Trophy’ is dan weer gereserveerd voor de beste Am-rijder van minstens 40 jaar.