Porsche Sprint Trophy Benelux klaar voor strijd… in de duinen!

 

De rijders van de Porsche Sprint Trophy Benelux hebben amper de debriefing van de eerste meeting van het seizoen achter de rug, maar ze kunnen wel al richting Zandvoort trekken. Het schitterende duinencircuit aan de Noordzee vormt een ware uitdaging voor elke rijder, en de wijzigingen die er voor de komst van de F1 zijn aangebracht maakt het tracé alleen maar nog interessanter. In het kader van de traditionele Pinksterraces staan er drie wedstrijden op het programma: twee sprints van 30 minuten (zaterdag om 14u50 en zondag om 11u45) en een Long Race van 55 minuten (zondag om 14u40)

Niels Troost (Team GP Elite), de huidige leider bij de Rookies, rijdt in Zandvoort een thuisrace. Er wordt zeer uitgekeken naar het duel dat hij met zijn landgenoot Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) zal uitvechten. Herinneren we er nog even aan dat beide rijders in Zolder de zeges in de Sprintraces netjes met elkaar deelden.

Jammer genoeg zullen er in Zandvoort per hoge uitzondering geen deelnemers in de Clubsport Division aan de start verschijnen. “Een ongelukkige samenloop van omstandigheden”, stelt Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Sprint Trophy Benelux. “Deze categorie is uiterst geschikt voor jonge rijders en rookies, maar dit weekend is er één aan de slag in een internationale kartwedstrijd, een ander is actief in het kader van de Grand Prix van Monaco en voor nog wat andere rijders wordt de verplaatsing bemoeilijkt door de nog steeds heersende coronacrisis. We blijven echter nauw contact met alle rijders en teams onderhouden, en we rekenen er op dat er begin juli in Spa-Francorchamps opnieuw meerdere Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport aan de start zullen staan.”

Maar in afwachting eerst genieten van de spannende duels die dit weekend aan de Noordzee worden uitgevochten!