Renault Clio Hybrid 140 RS Line
Oranje boven!

 

(by Robbert Verhey, support Anjès Verhey)

Renault heeft voldoende lef om ons met een glimmend oranje metallic gespoten Clio de weg op te sturen! Dat oogt fris en vrolijk zo aan het begin van een merendeels sombere, natte en grauwe winterweek. Maar niet alleen de kleur van deze nieuwe Clio spreekt ons aan.

Sportiviteit
De sportief glooiende lijnen maken van de auto een mooie stoere hatch-back waarin je best graag wordt gespot. Die indruk zet zich in het ruime interieur voort. Je proeft de sportiviteit tot in alle details. Strakke donkere hemelbekleding, stevig gevormde sportstoelen die je tijdens snelle acties en in bochten op je plek houden en interessante tot de RS Line behorende overige elementen. Een horizontale rode lijn (dashboard) onderstreept de opgeroepen verwachtingen.

Korte studie!
Achter het grijpgrage sportstuur heerst rust op de dashplank. Geen overdreven aantal knoppen en meters. Nee, een adequaat digitaal duidelijk info weergevend beeldscherm waarop je via het menu alles naar je hand en oog kunt instellen. Centraal nog een forse monitor voor alle secundaire rij-bewegingen. Zoals navi, klima, audio en communicatie. Om dit alles ‘onder de duim’ te krijgen is wel een korte studie nodig als je de auto nog niet kent. In ons E-tijdperk is auto starten een nieuwe belevenis., evenals
het fluisterstille wegrijden. Je hoort, ook in deze Renault Clio Hybrid 140 RS uitvoering, dus geen gretige grom, geen brullende PK’s.

Automaat…
Onze Clio was gezegend met een automatische transmissie. In de laagste versnelling voel je een korte aarzeling bij het wegrijden. De acceleratie van de auto is pittig en hij beschikt over goed doseerbare remmen.

Zuinig is hij ook!
Het pakket aan veiligheidssystemen en rij-assistentie is te veelomvattend om in dit korte bestek op te noemen. In feite hoef je niet anticiperend te rijden, dat doet de Clio zelf die jou bovendien nog met signalen waarschuwt als er iets niet klopt of dreigt mis te gaan. Bijna de weg af…. hup, de auto stuurt je terug! Bijvoorbeeld. Rijden is op deze manier heel ontspannen en easy (mede door genoemde automaat). Daar heeft Renault uitstekend voor gezorgd. Aan bijna alles is gedacht om de hedendaagse automobilist zo secuur en veilig mogelijk door het drukke verkeer te leiden. Tel daar die perfecte hybride combinatie van motorisering bij. Na één keer tanken (benzine) kom je zómaar 1.050 kilometer verder! Minpuntje is nauwelijks te vinden, ja de wat kleine achterruit. Maximumsnelheid 180 km/u. Prijs vanaf 26.400 euro. De door Renault Nederland aan ons voor deze rijimpressie uitgeleende versie, de Clio Hybrid 140 RS Line dus, staat voor 29.075 euro voor je deur.

Raadpleeg voor meer informatie www.renault.nl