Hyundai Santa Fe PHEV 7S Premium Sky
Sky is the limit!

 

(by Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey//PR Hyundai)

Oog in oog met de nieuwe Santa Fe van Hyundai die importeur Hyundai Motor Nederland ons uitleende voor een rijimpressie. Alleen al de naam Santa Fe roept associaties op. Lucky Luke, oneindige verten, cactus-omzoomde kaarsrechte wegen en diners met gespijkerbroekte ruwe bolsters, de six shooter losjes aan de riem.

Boven alle soortgenoten….
Geef hem de ruimte. Want zolang we big nog beautiful durven noemen is er weinig biggers onderweg. Door de tijd heen leerden designers met kleine en grotere accenten zelfs de trendy SIV’s een spannend exterieur mee te geven. Bij ‘mijn’ Santa Fe zijn ze een stap verder gegaan. De imposante high gloss grille, full size chroom, tilt hem easy boven alle soortgenoten uit en we sluiten af met brushed metal diffuser waarin a-sferische uitlaten zijn geintegreerd. Op zicht is elke poging om formaat en acte de présence te duiden overbodig. Plaats nemen achter het interessante maar vooral informatieve dashboard komt overeen met het aanvaarden van het commando.

Veel werk uit handen…..
Hoog verheven heer en meester. Denk je. Ongemerkt vrijwel neemt de auto door middel van rij-assistentie en beveiligers het heft in handen. Het werk van de bestuurder in deze nieuwe Santa Fe is door Hyundai werkelijk tot het hoogst nodige teruggebracht. Zo selecteer je voor- of achteruitgang (camera beveiligd) met een superbe drukknopsysteem. Direct daarnaast vind je een draaiknop die je zes rijmogelijkheden aanbiedt. Terrein, modder, sneeuw, zand, slim en eco. Een breed opgezet disco toont op andere wijze goed in beeld de vele mogelijkheden binnen het menu.

Een waar genot….
Achterin de kabels voor het echt nieuwe hybrid en plug-in systeem voor deze nieuwe Santa Fe. De combinatie benzine (180pk) en de elektriciteit 44,2 kW resulteert in 265 pk.. Dat is ruim voldoende om de 1.809 kilo gezwind, bijna sportief van start naar finish te brengen. Een waar genot om over de grens in Duitsland het gaspedaal in te mogen trappen en te ervaren hoe rap en volkomen betrouwbaar/veilig aanvoelend de wagen versnelt en over de Autobahn meevoert naar je bestemming. Je raakt er niet alleen van onder de indruk maar evenzo enthousiast. De auto trekt bovendien een geremde aanhanger tot 1.350 kilo en de bagage-berging slikt in normale stand 831 liter. Bij gecombineerd benzine/electrisch rijden zal het benzineverbruik 1.6 liter/100 km. bedragen.

Enkele details van belang…
Op de Santa Fe rust 5 jaar (onbeperkt aantal kilometers) garantie, op de lithium ion accu 8 jaar. In puur EV modus komt de actieradius uit op 58 kilometer. Laden duurt (afhankelijk van type lader) van 3,5 tot 8 uur. De Hyundai Santa Fe luistert naar Euro 6 en stoot per km. 37 gram Co2 uit. In de brandstoftank gaat 67 liter en de Premium Sky uitvoering (die ik reed) rolde op 17 inch lichtmetaal met 235/50 R19 banden. Hyundai biedt keuze uit 5 uitvoeringen.
Sky of the limit van de nieuwe Santa Fe is de Premium Sky
uitvoering met een mooi klap/schuif panoramadak.

Kijk voor prijzen en informatie op www.hyundai.nl