Mitsubishi Eclipse Cross PHEV AWD 8 CVT
His masters car!

 

(by Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey/PR)

Kennismaking: In Red Diamond metallis (extra á 1.150 euro) breed op een van de 5 mogelijke LM velgen-set. Energiek getekend, agressieve snuit, intern opvallend royaal en comfortabel tot en met. Een Cross om U tegen te zeggen.

Geen actieradius problemen
Hoewel 100% elektrisch momenteel wordt gepusht is hybride zolang er geen waterstof is, nog steeds het juiste systeem ter voorkoming van actie-radius problemen. De Eclipse Cross bevestigt deze mening en openbaart zich al doende als een grote, sterke en overall genomen zuinige metgezel.

De op 8 verzetten afgeregelde CVT automaat plus het weergaloze AWD permanente vierwiel-drvie systeem vervolmaken deze Eclipse die wij in bruikleen kregen van de Nederlandse Mitsubishi importeur. Het managen van de selectiehendel vergt even gewenning vanwege het patroon. Het is een van zeldzame ‘puntjes’ van deze auto.

Ideaal koppel
Alhoewel geen sportwagen beleef je als sportief ingestelde rijder toch het nodige rijplezier. De krachtige E-motoren, een op de vooras, een op de achteras, vormen een ideaal koppel met de sterke 2.4 liter benzinemotor. Dat maakt indrukwekkende acties mogelijk die echter nauwelijks invloed hebben op de zuinige wijze waarop de niet echt lichte Eclipse Cross met brandstof(fen) omgaat. Overigens kun je het 13,8 kW accupakket aan de laadpaal gewoon thuis in het stopcontact of middels een snellader herladen. De vol elektrische actie-radius bedraagt 45 km. De fijngevoelig afgestelde vering plus de standvastige besturing houden het comfort en de wegligging ook bij actievere inzet streng in de gaten.

Instinctief te managen
Over het aantal assistenten en veiligheidsvoorzieningen is een boek te schrijven! Als bestuurder beschik je over een mooi opgezette cockpit waarin alles voor de hand instinctief te managen is. De auto beschikt over duidelijk afleesbare klokken. Parallel op het display en de instrumentencluster vind je digitale meldingen en op ‘touch’ zwerf je door het schier eindeloze menu. Zo ontgaat je als bestuurder vrijwel niets. Zowel voor- als achterin fraai gestoffeerd (solide) op Europees formaat berekend meubilair en voldoende afleg- en opbergmogelijkheden.

Over opladen…
Hoewel bij storm, regen of sneeuw het ‘inpluggen’ geen geintje is is de ‘reward’ na opladen weer iets om vrolijk van te worden! De attributen ervoor zijn, plus werkhandschoenen, berg je in een niet schuivende koffer in de kofferruimte op.

Over ruimte gesproken
De 5 inzittenden kunnen zich vrij en onbevangen bewegen en dat onderstreept het comfortabele reiskarakter van de Cross. In feite is deze Mitsubishi Eclipse Cross weer zo’n actuele auto waarin je echt moet zoeken om ergens over te mopperen. Assests die mij uitstekende hielpen bij parkeren zijn de omgevings-bewaking en een perfecte achteruitrij-camera. Mijn ‘Instyle’ uitvoering komt op 44.490 euro. Zie je hybride en plug-in nog niet zitten dan si er al een Eclipse Cross met een anderhalve liter benzinemotor én de fijne CVT automaat vanaf 36.990 euro.

Raadpleeg voor meer informatie www.mitsubishi-motors.nl