Nieuwe Hyundai Tucson
Avontuurlijke allrounder

 

(By Anjès Verhey/Foto’s Rob Verhey/ 1x PR)

De Tucson. Wie kent hem niet en wie weet nu nog niet dat je hem met Toescon aanspreekt. Hiervan afgezien heeft de nieuwe Tucson ten opzichte van zijn voorganger een grote sprong gemaakt.
Wát een auto en dat merk je ook aan belangstellende passanten die bijna ongelovig de naam Tucson liplezen. Kortom Hyundai verrast ons met een SUV waarmee op de fel bestreden markt terdege rekening moet worden gehouden.

De importeur in Sassenheim leende ons voor een op te tekenen rijimpressie een in helder wit gelakte Tucson uit. Staat ‘m goed, maakt hem groter. Verheven en solide op breed geschoeid Hyundai design lichtmetalen velgen kijkt de auto mij al afwachtend aan. Positief, zelfbewust. Bang voor niets en royaal voor vijf personen.

18 uitvoeringen
Opgeteld komen wij uit op 18 verschillende uitvoeringen. Zes met direct benzine-geïnjecteerde turbomotoren, zes met een ideaal hybride benzine/elektriciteit combinatie en zes met de wat arbeidsintensievere (kabels!) plug-in hybride combinatie. De verbrandingsmotor levert als viercilinder 1.6 liter een goede 150 pk en biedt tussen 1.500 en 4.000 tpm 250 Nm trekmoment. De Tucson heeft een topsnelheid van 189 km/u en voor de sprint van 0 naar 100 km/u ca. 10 sec nodig. De uitvoeringen luisteren naar iMotion, Comfort, Comfort Smart, Premium, Premium Smart en (heel sportief uitgerust) de N-Line.

Nog meer gegevens….
De nieuwe Tucson is leverbaar in liefst 22 chique, spannende en verrassend mooie kleuren en 4 kiesbare stofferingen. Dan zijn er drie interessante lichtmetalen Hyundai-design velgen in 17, 18 en 19 inch met bijbehorend brede rubbers.

In de variabele berging gaat van 577 tot 1.756 liter bepakking mee. De nieuwe Tucson voert Euro 6, hybride en plug-in hybride emissielabel A, benzine-variant B en C. Alle hybride Hyundai Tucson’s hebben een zeventraps automatische transmissie. De benzine-uitvoeringen naar keuze een handgeschakelde 6 of automaat 7. De prijzen van benzine-uitvoeringen lopen van 34.995 tot 42.295 euro, de hybride van 37.995 tot 46.295 euro en de plug-in hybride van 42.995 tot 48.295 euro.

Direct vanaf de basisuitvoering is een riant te noemen complete uitrusting voorhanden. De erop volgende (duurdere) typen zijn nog veelomvattender en met de modernste comfort- en communicatievoorzieningen uitgerust.

Fijne auto, op alle punten…
Binnen heeft de Tucson een plezierige leefruimte. Mooi ontworpen, functioneel (zonder poes-pas) en solide materiaal-gebruik. Alles om je heen ademt een doordachte en verzorgde sfeer. De Tucson rijdt lichtvoetig, is stevig in het stuur en de sterke turbo-power (in ons geval) doet je vergeten dat de auto wel anderhalve ton (leeg) moet voortbewegen. De automaat blijkt een zegen die het comfortabele maar pittige karakter van de auto extra onderstreept. Tel daar het adequaat afgestelde rollend gedeelte nog bij en je bent klaar voor elk avontuur, zo ontdekten wij.

Raadpleeg voor meer informatie www.hyundai.nl