RTN: Wereldkampioenschap start op 1 mei in Spa
“De Wereldtitel is het doel”

 

Voor Racing Team Nederland begint op zaterdag 1 mei a.s. het FIA World Endurance Championship met de 6 Hours of Spa-Francorchamps in België.

Het in 2017 door Frits van Eerd opgerichte Racing Team Nederland, is het eerste en enige Nederlandse team in het wereldkampioenschap. Het afgelopen seizoen stond Racing Team Nederland vier keer op het WK-podium, met derde plaatsen in Silverstone, Spa en Bahrein en een overwinning in Fuji, Japan. De afgelopen maanden deed Racing Team Nederland – als aanloop naar het komende WK – mee aan de 24 uur van Daytona in Amerika, en testte het team in Portugal en Frankrijk. Komend jaar telt het FIA World Endurance Championship (kortweg FIA WEC) zes races, met zoals elk jaar de fameuze 24 uur van Le Mans als hoogtepunt.

Racing Team Nederland racet onveranderd in de klasse voor LMP2-auto’s. Nieuw in 2021 is de door de FIA in het wereldkampioenschap geïntroduceerde LMP2-categorie voor Pro-Am teams. Deze teams – waarvan één van de rijders een zogeheten Bronze FIA-rating heeft – hebben vanaf dit jaar een eigen WK-klassement.

Frits van Eerd rijdt in 2021 wederom samen met Giedo van der Garde, die sinds 2018 voor Racing Team Nederland uitkomt. Frits en Giedo worden het hele jaar vergezeld door Job van Uitert, die vorig seizoen al twee keer Nyck de Vries in het team verving.

De 6 Hours of Spa-Francorchamps wordt op 26 en 27 april voorafgegaan aan de traditionele FIA WEC Proloog, een tweedaagse testsessie.Op donderdag 29 april worden de eerste officiële trainingsessies verreden, op vrijdag 30 april gevolgd door de kwalificatie. De race start op zaterdag 1 mei om 13:30 uur en wordt in Nederland live uitgezonden door RTL7/Videoland en Eurosport.