Run op tweedehands Tesla’s door bijtellingsvoordeel

 

Tesla Model 3 snelst verkopende occasion van 2020 | Bijtellingsvoordeel tot wel 200 euro per maand

Een gebruikte Tesla Model 3 is zo populair dat deze binnen 21 dagen een nieuwe eigenaar heeft. Daarmee is het de snelst verkopende occasion in 2020. Het is niet de enige elektrische occasion die in trek is, de markt voor gebruikte EV’s is in het afgelopen half jaar met 114% gegroeid. Een tweedehands EV levert financiële voordelen op. Voor een Tesla kan het bijtellingsvoordeel oplopen tot wel 200 euro per maand. Dit blijkt uit cijfers van VWE Automotive en het Nationaal Occasion Onderzoek 2020.

In de afgelopen 6 maanden zijn er 10.706 gebruikte EV’s in ons land verkocht. Het merendeel daarvan, ruim 9.000 auto’s, zijn door autobedrijven verkocht (B2C). Die zagen daarmee de verkopen met 114% groeien ten opzichte van vorig jaar. Het is voor het eerst dat er meer dan 10.000 EV-occasions in een half jaar zijn verkocht.

Nu de markt voor elektrische auto’s steeds groter en volwassener begint te worden, ontstaat er ook een levendige handel in gebruikte EV’s. Een nieuwe elektrische auto is duur in aanschaf, zeker nu de bijtelling steeds hoger wordt. Een tweedehands EV is qua prijs daarom enorm aantrekkelijk, vooral voor de zakelijke rijder. En dat is te merken aan de verkoopcijfers van elektrische occasions: het afgelopen half jaar verdubbelden de verkopen in dit segment.

Snelst verkocht: Tesla Model 3 rijdt binnen 3 weken de showroom uit
Door het toenemend aantal EV’s in Nederland groeit automatisch ook het marktaanbod voor gebruikte stekkerauto’s. Maar minstens zo belangrijk is de toenemende vraag. En dat zie je aan het aantal dagen dat een auto te koop staat. Met als absolute winnaar de Tesla Model 3. Er is geen auto in Nederland die korter in de showroom staat. Binnen 21 dagen heeft een gebruikte Model 3 een nieuwe eigenaar.

De zogenaamde statijden van de andere snelst verkopende EV’s zijn niet veel langer. Uit het onlangs uitgebrachte Nationaal Occasion Onderzoek 2020 blijkt dat van de zes snelst verkochte auto’s in 2020 er maar liefst vier elektrisch zijn. Deze worden allemaal gemiddeld binnen een maand verkocht. Het gaat naast de Tesla Model 3 om de Audi e-tron, MG ZS en Kia e-Niro.

Bron: VWE Automotive