Porsche Carrera Cup:
Benelux-weekend op Zandvoort

 

Na België (Zolder) en Duitsland (Nürburgring) doen de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux dit weekend Nederland aan. Dit keer is het de beurt aan Circuit Zandvoort, dat voor de organisatie van de Dutch Grand Prix volledig gemoderniseerd werd. De drie races die komend weekend in het kader van de GT World Challenge Europe op het programma staan, worden zo de eerste van een Porsche-merkencup op het Nederlandse duinencircuit.

“De rijders krijgen het vernieuwde circuit voorgeschoteld, inclusief de twee nieuwe bankings”, licht Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche-competities in de Benelux, toe. “Jammer genoeg moet dat achter gesloten deuren gebeuren. De corona-situatie in Nederland is allesbehalve eenvoudig… en dat maakt ook het organiseren van wedstrijden niet makkelijk. Gezien de huidige situatie hebben enkele deelnemers besloten om dit weekend niet te rijden.”

Porsche Carrera Cup Benelux: duel tussen Schuring en Hartog
Twee meetings, vier races… en een perfect gelijke score. Zo kan het duel tussen Loek Hartog (Bas Koeten Racing) en Morris Schuring (Team GP Elite) in de Porsche Carrera Cup Benelux het best worden samengevat. De twee jonge coureurs (17 en 15 jaar) en hun respectieve teams rijden in Zandvoort op hun thuiscircuit. Allebei zijn ze vastbesloten om op het duinencircuit het tij in hun voordeel te laten keren.

In het spoor van de twee jonge talenten zullen de beste Pro-Am rijders de strijd in hun klasse vervolgen. Na zijn twee overwinningen op de Nürburgring leidt Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport) de tussenstand met vier punten voorsprong, maar Michael Cool (NGT Racing) is er meer dan ooit op gespitst om dat gat te dichten. Bovendien zou landgenoot Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing) op zijn thuiscircuit zomaar de rol van scherprechter kunnen vervullen.