SKODA breidt ENYAQ iV-serie uit met sportieve SPORTLINE

 

ŠKODA voegt met de introductie van de ENYAQ iV SPORTLINE een sportieve touch toe aan het nieuwe, volledig elektrische SUV-gamma. Zwarte afwerkingsdetails, grote lichtmetalen velgen en een verlaagd sportchassis geven de ŠKODA ENYAQ iV SPORTLINE stoere looks die de dynamische rijeigenschappen onderstrepen. Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een driespaaks multifunctioneel lederen sportstuur en sierlijsten in carbonlook zetten de toon in het interieur. Voor de ENYAQ iV SPORTLINE is er keuze uit drie aandrijflijnvarianten: de ENYAQ iV 60 met 132 kW, de ENYAQ iV 80 met 150 kW en later dit jaar de vierwielaangedreven ENYAQ iV 80x met een gecombineerd vermogen van 195 kW.

Voor ŠKODA staat de toevoeging SPORTLINE synoniem voor sportieve looks en een dynamisch rijgedrag. Dat geldt uiteraard ook voor de nieuwe volledig elektrische ENYAQ iV SPORTLINE. De elektromotor van de ŠKODA ENYAQ iV 60 SPORTLINE drijft de achterwielen aan, levert 132 kW en heeft een maximumkoppel van 310 Nm. De batterij heeft een capaciteit van 62 kWh (58 kWh netto) wat een actieradius van meer dan 400 kilometer* in de WLTP-cyclus mogelijk maakt. De ENYAQ iV 80 SPORTLINE is uitgerust met een grotere batterij van 82 kWh (77 kWh netto) en kan meer dan 520 kilometer* afleggen in de WLTP-cyclus. De motor levert 150 kW. Dezelfde accu zit ook in de ENYAQ iV 80 SPORTLINE. Samen met een tweede elektromotor beschikt deze SUV over vierwielaandrijving, heeft hij een vermogen van 195 kW en een maximumkoppel van 425 Nm. De maximale range van deze variant is 500 kilometer* in de WLTP-cyclus.

Uitstekende rijdynamiek met achter- of vierwielaandrijving en een sportonderstel
Ongeacht of hij is uitgerust met achter- of vierwielaandrijving beschikt de ŠKODA ENYAQ iV over een hoog maximumkoppel, dat onmiddellijk beschikbaar is als het gaspedaal wordt gevloerd. De elektrische SUV van ŠKODA biedt daardoor een uitstekende rijdynamiek. Dit komt extra tot uiting in de ENYAQ iV SPORTLINE dankzij het standaard sportchassis. Daarbij heeft ŠKODA het front met 15 millimeter en de achterkant met 10 millimeter verlaagd. De topsnelheid voor alle aandrijflijnvarianten is 160 km/u. Hoogwaardige designdetails benadrukken de sportieve looks van de ENYAQ iV SPORTLINE – zowel vanbinnen als vanbuiten.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Raadpleeg voor meer informatie www.skoda.nl