SKODA ENYAQ iV biedt Design Selections afgestemd op lifestyle van klanten

 

Met de nieuwe ENYAQ iV lanceert ŠKODA een nieuwe indeling van het modellengamma en een innovatief interieurconcept. Het eerste ŠKODA-model op basis van de modulaire elektrificatie-toolkit (MEB) van de Volkswagen Groep biedt gepersonaliseerde Design Selections voor het interieur. De optionele Design Selections zijn gericht op moderne leefomgevingen en vormen een aanvulling op de bestaande uitrustingslijnen. De kleuren en materialen zijn perfect op elkaar afgestemd. In het onderstaande interview vertellen Kateřina Vránová, hoofd Colour & Trim Design bij ŠKODA AUTO, en haar collega Stefan Webelhorst over de selectie van materialen, waarvan een groot deel natuurlijk, duurzaam verwerkt of gerecycled is.

De volledig elektrische ENYAQ iV SUV is het eerste productiemodel van ŠKODA op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Naast deze emissievrije aandrijflijn onderscheidt de SUV zich ook op andere vlakken op het gebied van duurzaamheid. In het interieur van de ENYAQ iV wordt dit onderstreept door het gebruik van leder dat zonder chemicaliën is gelooid met een extract van olijfbladeren. Bovendien zijn de bekledingsmaterialen gemaakt van een mix van scheerwol en polyester dat van gerecyclede PET-flessen afkomstig is. De mix van 60 procent gerecycled polyester en 40 procent scheerwol zorgt bovendien voor een aangenaam zitklimaat. Wol is één van de meest vocht-absorberende natuurlijke vezels. Het werkt verkoelend, is ademend en filtert bovendien schadelijke stoffen en geurtjes uit de omgevingslucht. De gebruikte scheerwol is onafhankelijk getest en gecertificeerd volgens de strenge beoordelingscriteria van de Woolmark Company. De stoelhoezen dragen het Wool Blend Performance-label voor producten die tussen 30 en 49,9 procent scheerwol bevatten.

Meerdere Design Selections
Ook in de configuratiemogelijkheden is de ENYAQ iV vernieuwend en zet hij de toon voor de ŠKODA-modellen van de toekomst. De configuratiestructuur is transparant en gebruiksvriendelijk, met in totaal twaalf uniek op elkaar afgestemde Design Selections die zijn gebaseerd op verschillende levensstijlen, van modern of luxueus tot sportief. Afhankelijk van de accugrootte, de aandrijflijn en de modelvariant kunnen klanten kiezen uit diverse leefwerelden.

Raadpleeg voor meer informatie www.skoda.nl