Sportievere look en meer individualiseringsmogelijkheden voor de CLS

 

De CLS komt in april 2021 met een aangescherpt design op de markt. Met name het front brengt met een nieuwe grille en voorbumper de dynamiek van de vierdeurs coupé nog sterker tot uitdrukking. Tegelijkertijd is het interieur opgewaardeerd met extra leder- en bekledingscombinaties en een nieuwe generatie stuurwielen. Een diesel van de nieuwste generatie met geïntegreerde startdynamo breidt het modellengamma uit. De vernieuwde CLS viert in april zijn wereldpremière en de eerste exemplaren staan in juli bij de Europese dealers. Dankzij een omvangrijke modelvernieuwing afgelopen zomer met updates van de rijassistentiesystemen, het multimediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) en het ENERGIZING-comfortprogramma, was de CLS technologisch al up-to-date.

Als coupé behoort de CLS, samen met alle roadsters en cabriolets, tot de categorie droomauto’s bij Mercedes-Benz. Tot op heden zijn er meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht aan klanten over de hele wereld, waaronder meer dan 450.000 CLS-modellen sinds de introductie van de eerste generatie in 2004. China was in 2020 de grootste afzetmarkt voor de CLS Coupé, gevolgd door Zuid-Korea, de VS en Duitsland. De reden die klanten het meest aanvoeren om de CLS te kopen, is het design: sportiviteit is de ware luxe in dit klantensegment.

De CLS is standaard uitgerust met AMG Line exterieur. Hierdoor komt de sportiviteit van de CLS nog beter tot uiting: deze uitvoering beschikt over componenten van de AMG-styling, zoals de AMG-specifieke voorskirt met A-wing in zwart, frontsplitter in zilverchroom, sportief-markante luchtinlaten met verticale spijlen en aerodynamisch gevormde flics in hoogglanzend zwart. Andere kenmerken zijn de AMG-dorpelverbreders en AMG-spoilerrand op het kofferdeksel. In combinatie met het AMG Line exterieur kan voor de glansgedraaide 20 inch multispaaks lichtmetalen AMG-velgen in bicolorlook uit twee nieuwe kleuren worden gekozen: tremolietgrijs of hoogglanzend zwart.

Alle modellen met AMG Line exterieur beschikken over een nieuwe grille. Bijzondere kenmerken van deze grille zijn het ‘Mercedes-Benz pattern’ (een 3D stervormig patroon met oppervlakken in glanzend chroom), een lamel in hoogglanzend zwart met chroomaccenten en geïntegreerde Mercedes-Benz ster. Een nieuwe lakkleur voor de CLS is spectraalblauw metallic.

Naast het markantere exterieur is het interieur opgewaardeerd. Er zijn twee nieuwe sierdelen, ook voor de middenconsole, leverbaar: openporig walnotenhout bruin en openporig walnotenhout hoogglanzend grijs. Het aanbod van lederen stoelbekleding werd eveneens uitgebreid: nevagrijs/magmagrijs en siennabruin/zwart zijn twee nieuwe kleurencombinaties.

Raadpleeg voor meer informatie www.mercedes-benz.nl