Stijlvolle nieuwe Jeep® Compass stelt luxe en veiligheid centraal

 

De nieuwe Jeep Compass heeft een nieuw uiterlijk, luxe interieur en zit bomvol technische features. Hoogtepunten zijn onder meer het 10,25-inch full-HD digitale instrumentenpaneel, draadloze Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie en het nieuwe 10,1-inch touchscreen dat centraal in het midden van het dashboard is geplaatst. De nieuwe Compass is de eerste Europese Jeep die volgens niveau 2 autonoom kan rijden. Net als iedere andere Jeep, is ook de nieuwe Compass de enige jeep die zich ook echt een Jeep® mag noemen.

Vandaag onthulde Antonella Bruno, Head of the Jeep® Europe, de nieuwe Compass. Het is de eerste Jeep® die in Europa werd gelanceerd door de Stellantis Group. Een replay van de persconferentie is hier te zien. De nieuwe Jeep Compass “spreekt” een meer Europese taal. Zo zijn de kwaliteit van de afwerkingen en de geavanceerde technologie aan boord verbeterd. De auto is van binnen en buiten grondig gewijzigd en er zijn belangrijke nieuwe functies die de veiligheid, technologie en functionaliteit naar een nog hoger niveau tillen.

De nieuwe Compass is uitgerust met een reeks efficiënte verbrandings- en plug-in hybrid-motoren en een reeks geavanceerde actieve en passieve veiligheidssystemen die het dynamische gedrag en de vermaarde Jeep 4×4-capaciteiten versterken. De GSE viercilinder 1,3-liter turbobenzinemotor stoot tot 27% minder CO2 uit (WLTP-cyclus) in vergelijking met het vorige benzinemodel. 100% elektrisch rijden, dus zonder uitstoot, kan ook met de 4xe plug-in hybride variant.

Het nieuwe model is moderner en eleganter vormgegeven en heeft een compleet nieuw en luxe interieur. Hoogtepunten zijn onder meer het 10,25-inch full-HD digitale instrumentenpaneel, DAB-radio, het Uconnect 5-systeem met een vijf keer snellere processor, Android-besturingssysteem met draadloze Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie, interactieve 3D TomTom-navigatie met spraakherkenning en Uconnect Services. Het nieuwe touchscreen (van 8,4-inch of 10,1-inch) van het Uconnect 5-systeem is verplaatst naar het midden van het dashboard.

Het interieur is nog functioneler gemaakt met een nieuwe opstelling van de middenconsole en biedt meer opbergruimte (bijna 4,4 liter extra met een totaal van 7,2 liter). Het nieuwe dashboard, de centrale tunnel, het stuurwiel en de deurpanelen met hoogwaardige materialen en afwerkingen zorgen voor een exclusieve en luxe sfeer aan boord.

De nieuwe Compass is het eerste Jeep-voertuig in Europa dat autonoom kan rijden volgens niveau 2. Hij is standaard uitgerust met de nieuwste generatie ADAS. Deze omvatten onder meer: Verkeersbordherkenning, Intelligent Speed Assist, Drowsy Driver Alert en Automatic Emergency Braking met voetganger- en fietserherkenning. Dit laatste kan het voertuig tot volledige stilstand brengen om mogelijke ongevallen te voorkomen of te beperken. Maar de grootste nieuwe functie is de Highway Assist, die Adaptive Cruise Control en Lane Centering combineert. De houdt de auto automatisch in het midden van de rijstrook, op een veilige afstand van de voorligger (beschikbaar in de tweede helft van het jaar).

Raadpleeg voor meer informatie www.jeep.nl