Suzuki Ignis 1.2 Smart Hybrid Style CVT automaat
Beminnelijke metgezel…

 

(Tekst Robbert Verhey/Foto’s Robbert Verhey en PR)

Om met de deur in huis te vallen, de vanafprijs voor bovengenoemde versie is € 20.450. Dan geniet je in de Ignis Style uitvoering van een aantal aantrekkelijke extra’s: in het oog springende dakrailing, ook elektrische functionerende ramen áchter, compleet multimedia-systeem met navigatie dat simpel en veilig is te bedienen via scherm midden op het dashboard en via toetsen op je stuur. Het dashboard is mooi uitgevoerd in zwart/wit.

‘Kleine terreinwagen’, dat idee
Tussen alle afgeronde compacte auto’s van de concurrentie is de Suzuki Ignis een opvallende verschijning. Het Japanse merk heeft bij de tweede generatie van deze compacte SUV gekozen voor een vormgeving die oogt als een kleine terreinwagen en bij de recentste upgrade werd gekozen voor stoerdere bumpers en een nieuwe grille. Gebleven is het kenmerkende wasbordje op de C-stijl. Al met al een aparte verschijning binnen het compacte SUV-segment. We gingen er een weekje mee op stap.

De Suzuki Ignis die wij ophaalden bij de importeur in Vianen (Nimag BV) is uitgevoerd in de op dit moment populaire kleur Khaki Metallic. Daardoor moet je wel even kijken om er een ‘gewone’ auto in te herkennen. Want op de legerbasis zou je je zomaar kunnen vergissen vanwege de vorm en kleur die doen denken aan het mobiele terreinmaterieel van onze soldaten. Door de brede C-stijl en de hoge carrosserie valt de Ignis trouwens nog extra op.

Uiterlijk kan bedriegen
Onze testauto is de Ignis 1.2 Smart Hybrid CVT automaat. Eigenlijk de topversie van het model op het gebied van comfort en gebruiksgemak, zo ontdekten wij. We openen het portier en het eerste wat opvalt is de gemakkelijke hogere instap. Ondanks de compacte vorm wordt direct duidelijk dat uiterlijk kan bedriegen. Binnen is de Ignis groter en ruimer dan je vermoedt aan de buitenzijde. Als bestuurder en voorpassagier heb je comfortabele ergonomische stoelen en rondom je een behoorlijke ruimte. Achterin is het iets krap voor lange benen, maar ook daar is de hoofdruimte meer dan voldoende.. Je voelt je niet opgesloten in deze tamelijk kleine SUV en hebt een prima overzicht op het verkeer.

Automaat, wel zo rustgevend
Met de start/stopknop zetten we de 1.2 motor in werking en de automaat doet verder zijn werk. Wel zo rustgevend. Onze testweek begint met een flink stuk over de A2. Gezien de huidige snelheidslimiet van 100 km/u komt de Ignis 1.2 hier goed mee. Hij stuurt soepel, maar accelereert wat onstuimig door de hybride batterij, die het bij optrekken en uitrollen overneemt. Dat is in het begin even schrikken. Eenmaal onderweg vallen diverse zaken tijdens het rijden op. De auto is een beminnelijke metgezel en voor alledag inzetbaar. Je hebt belangrijke bedieningselementen binnen handbereik en het stuur heeft een goede grip. Door o.a. de wat hogere zit achter het stuur ben je veilig op pad.

Stadsauto/SUV
Suzuki presenteert de Ignis als stadsauto en compact SUV. Daar voldoet hij aan. In de stad is het een prettige metgezel, die makkelijk stuurt, je een goed beeld geeft van de omgeving en dankzij de diverse standaard rij- en veiligheidsassistenten verplaatst hij je ontspannen van A naar B. Dankzij de ingenieus opgebouwde carrosserie is er in de compacte Ignis een zee aan binnenruimte. Deze kun je nog flexibel vergroten door de 50/50 neerklapbare achterbank. Hierdoor kun je flink wat boodschappen en bagage meepakken tijdens een dagje in de stad of naar het strand.

Beetje verslaafd….
Tijdens onze week met deze kleine SUV raakten we er een beetje aan verslaafd. Het is een fijne en betrouwbare auto die in de bebouwde kom én op autowegen z’n mannetje aardig staat, wendbaar en handelbaar is en bovenal apart om te zien. Het ontbreekt je in onze Style uitvoering aan niks zoals we al lieten doorschemeren.

1 liter, 19 km. ver
De smart hybrid waarmee deze Ignis is uitgevoerd zorgt samen met de automaat voor een prettig laag brandstofverbruik. Gemiddeld reed de auto 1 op 19 km. Tankinhoude is 32 liter

+ Onderscheidend en opvallend design carrosserie;
+ Complete uitrusting en overdachte gebruiksmogelijkheden;
+ Handelbaar, zuinig en ruim;

– bepaalde bedieningselementen beetje plasticachtig en voelen breekbaar aan (luchtklepjes, knopjes voor menu en reset)
– wat hokkerige hybride aandrijving bij lage versnelling en optrekken

Raadpleeg voor meer informatie www.suzuki.nl