Taigo: splinternieuwe crossover van Volkswagen nu te bestellen

 

Volkswagen’s compleet nieuwe crossover, de Taigo, is nu te bestellen. De Taigo debuteert in de aantrekkelijke en complete Life-uitvoering, inclusief de luxe van de Digital Cockpit, LED-koplampen én IQ. Drive Travel Assist, waarmee de Taigo ook semi-autonoom kan rijden. In januari 2022 komt de Taigo – die nu te bestellen is vanaf € 28.590* (prijs per 1 januari 2022) – naar Nederland. Kort na de marktintroductie wordt het gamma snel verder uitgebreid met een aantrekkelijk geprijsde basisversie, die naar verwachting een prijs rond de € 26.000 krijgt.

Met de sportieve Taigo crossover zet Volkswagen in deze klasse een nieuwe benchmark op het gebied van afwerking, comfort, technologie en personalisering. Net als de overige Volkswagen-modellen onderscheidt de Taigo zich door hoogwaardige materialen en introduceert hij technologieën die voorheen met name waren voorbehouden aan modellen in hogere segmenten.

De Volkswagen Taigo deelt zijn technische basis en de positieve (rij)eigenschappen met modellen als de Polo en de T-Cross. Zijn kenmerkende, aflopende coupé-daklijn benadrukt het sportieve karakter. Tegelijkertijd heeft de crossover een aangenaam hoge en comfortabele zitpositie. Het design springt ook in het oog door hoogwaardige accenten als LED-koplampen en doorlopende LED-achterlichten. IQ.Light LED Matrix-koplampen zijn leverbaar als optie. Lichtmetalen velgen en de wielkastafwerking in contrastkleur onderstrepen de crossover-look.

Maximale personalisatiemogelijkheden
Om het sportieve design van de Taigo verder te personaliseren is er keus uit maar liefst 15 kleurcombinaties, velgdesigns tot 18 inch en diverse designpakketten en individuele opties. Zo is de Taigo er met een zwart dak, een panoramisch schuif-/kanteldak en bijvoorbeeld het optionele Black Style pakket dat de R-Line-uitvoering nog sportiever maakt, met bijvoorbeeld 18 inch zwarte velgen en zwarte spiegelkappen.

Ruimtelijk
De Taigo is weliswaar compact (LxBxH: 4,26 x 1,99 x 1,51 m), maar biedt wel volop ruimte voor vijf inzittenden. Het geheim zit hem in de wielbasis van maar liefst 2,55 meter. De zitpositie is aangenaam hoog en elke inzittende heeft meer dan voldoende hoofdruimte. Ook de bagageruimte mag er zijn: met een inhoud van 440 liter kunnen alle (vakantie)spullen mee.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Raadpleeg voor meer informatie www.volkswagen.nl